Welkom op Stadsplein 1

Tijdens het schrijven van dit bericht rollen de steekkarretjes door de gebouwen van stad Bree, wordt er druk met kasten en planten gesleurd en worden burelen in elkaar gezet. Want op maandag 18 december is het zover, dan opent het ‘oude stadhuis’ opnieuw zijn deuren, pronkend met de nieuwe naam: Stadsplein 1.

Een beetje nostalgie

De Breeënaar kent Stadsplein 1 als het ‘oude stadhuis’, want tot 2004 was dit de uitvalsbasis voor burgemeester, schepenen en stadsdiensten. Na een grondige restauratie en renovatie van het voormalige Sint Michielscollege aan het Vrijthof/Witte Torenwal werd dit architecturale hoogstandje nu al bijna 20 jaar geleden ingehuldigd als nieuwe stadhuis. Het gebouw op het stadsplein werd later in gebruik genomen door o.a. FOD Financiën en Vredegerecht.

Het is dan toch met enige nostalgie dat Stadsplein 1, na 20 jaar, opnieuw zijn deuren mag openen aan de ingang op het Stadsplein. Gehuld in een frisse, nieuwe huisstijl met speelse lijnen, sprekende foto’s en warme tinten; helemaal klaar voor een nieuw tijdperk in de Breese dienstverlening.

Een stad blijft groeien en evolueren, het is voor ons dan ook heel belangrijk dat we mee groeien en blijven inzetten op toegankelijkheid voor alle inwoners. Door de verschillende stadsdiensten te bundelen op twee centraal gelegen punten (het stadhuis aan het Vrijthof, en dit nieuwe stadskantoor aan het Stadsplein), zijn we veel makkelijker bereikbaar.

Letterlijk en figuurlijk dichter bij de mensen

De eersten om hun intrek te nemen in Stadplein 1 zijn de medewerkers van het Sociaal huis, vanaf 18 december kunnen bezoekers bij hen terecht op het gelijkvloers. De Technische dienst zorgde voor een aangepaste indeling met 6 spreekkamers, 6 bureaus en 2 extra vergaderruimtes. Ruimte genoeg om cliënten van het Sociaal huis, het Seniorenloket en verschillende externe partners te ontvangen.

De afgelopen 14 jaar kon je het Sociaal huis vinden langs de Peerderbaan. Deze locatie lag voor veel mensen te ver van het centrum. Daarom waren we al een tijdje op zoek een gebouw dat beter bereikbaar is. Het oude stadhuis ligt centraal en stond leeg, een perfecte oplossing! Deze nieuwe locatie belooft niet alleen een vooruitgang voor cliënten en bezoekers, ook de medewerkers staan nu letterlijk en figuurlijk dichter bij hun collega’s van de stad.

Een mooie mix van dienstverlening

Op 18 december starten ook de activiteiten op de eerste verdieping. Ook hier kon er gerekend worden op de expertise van de Technische dienst voor het opfrissen en optimaliseren van het interieur. Zo werd het een mooie, toegankelijke werkplek voor alle verschillende diensten, waaronder dienst Mobiliteit. Door deze verhuis zit dit team niet meer op een eiland, maar maken ze deel uit van de centrale dienstverlening. 

Mobiliteit zal vanaf januari vergezeld worden door de collega’s van de Cultuurdienst, Academie, Jeugddienst, Communicatiedienst, het Evenementenloket en de dienst Markten & Kermissen. Zij zijn momenteel druk bezig met het inpakken van hun spullen in het Ontmoetingscentrum en kijken er naar uit om samen naar hun nieuwe werkplek te verhuizen.

Op afspraak

Voor een vlot verloop van de dienstverlening zullen alle medewerkers van Stadsplein 1 enkel op afspraak werken. Zo kunnen ze zeker voldoende tijd vrij maken om iedereen op de best mogelijke manier verder te helpen. Een overzicht van de openingsuren en alle contactgegevens per dienst kan je terugvinden via bree.be/openingsuren-en-contact.

We lijsten de diensten van Stadsplein 1 graag nog een voor je op: Sociaal Huis, Seniorenloket, dienst Mobiliteit, Cultuurdienst, Academie, Jeugddienst, Evenementenloket, Markten en Kermissen, Communicatiedienst, Economieloket.