Wegwijs in het secundair onderwijs

Hoe zit het secundair onderwijs in elkaar? Wie kan me helpen bij mijn studiekeuze? Waar kan ik met mijn vragen terecht? Leermoeilijkheden, en nu? 

Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het secundair onderwijs? Dan ken je de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be van het CLB misschien wel. Enkele jaren geleden lanceerde het CLB deze website om ouders en leerlingen informatie te geven over de overgang van het lager naar het secundair onderwijs. Heel wat mensen vonden de weg naar de website, alleen leerlingen die de overgang maakten naar het buitengewoon onderwijs konden nog niet op de site terecht. Maar daar komt nu verandering in! Wegwijsinhetsecundaironderwijs.be breidt namelijk uit waardoor er vanaf nu ook informatie op te vinden zal zijn over het buitengewoon onderwijs.

Waarvoor kan je op de site terecht? 

Op de website is heel wat informatie te vinden die helpend kan zijn bij de studiekeuze van je kind. Zo vind je er meer informatie over:

  • het keuzeproces 
  • de structuur van het secundair onderwijs 
  • het aanbod van de secundaire scholen in Limburg  

Nog vragen?

Indien je nog vragen hebt na het doornemen van de website, is er ook de mogelijkheid om te chatten met het CLB via de website clbchat.be. Chatten kan gedurende het hele schooljaar op vaste dagen en tijdstippen die je meteen ziet als je de website opent. Uiteraard kan je ook nog steeds een gesprek hebben met een CLB-medewerker over de studiekeuze.