week van de borstvoeding

Van 1 tot 7 augustus is het opnieuw de internationale Week van de Borstvoeding. Ook dit jaar zet Kind en Gezin borstvoeding extra in de kijker. Uitgebreid onderzoek toont aan dat borstvoeding heel wat voordelen heeft voor je baby, jezelf, je gezin en de samenleving. Hoe langer je borstvoeding geeft, hoe groter het gezondheidsvoordeel voor mama en kind.

Ook op lange termijn is het belang van borstvoeding ter preventie van chronische aandoeningen aangetoond. Daarom wordt wereldwijd aanbevolen om 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Vanaf 6 maanden start je met vaste voeding, maar daarnaast kan je verder gaan met borstvoeding tot 2 jaar, of zolang als jij en je kind dit wensen.

Ondanks dat we ons bewust zijn van al deze voordelen, is borstvoeding geven in het openbaar nog iets waar veel mama’s over stressen. Vandaar het belang van de Week van de Borstvoeding: samen streven we naar de normalisering van borstvoeding en kolven in het openbaar.

Niet alleen Kind en Gezin doet hieraan mee, ook femtechmerk Elvie zet borstvoeden in het openbaar opnieuw in de kijker: hun ‘Breast Places’-stickers en borstvoedingsbanken geven mama’s aan waar ze in ons land welkom zijn. Breast Places is er voor alle jonge ouders die op stap zijn en snel even online willen zoeken waar ze terecht kunnen om hun kind te voeden of even nood hebben aan een rustig plekje (om bijvoorbeeld te kolven).