Verzusteringsfeesten 15 + 16 juli

Deze zomer verwelkomen we in Bree eindelijk weer een delegatie uit onze Italiaanse zusterstad Volpago-del-Montello!

Zoals de traditie het voorschrijft zijn er om de twee jaar Verzusteringsfeesten. Helaas moesten we deze feesten door corona twee jaar uitstellen.

Het ontstaan van deze mooie Italiaanse connectie is bijna een sprookje te noemen: het begon met de vlucht van een gele ballon, die Patsy Nouwkens uit Bree in 1985 losliet en die op de speelplaats van de lagere school in Selva-del-Montello landde. Eerst groeiden er contacten tussen beide scholen, later mondde dit uit in een echte verzustering. Talrijke families uit Bree kijken er enorm naar uit hun Italiaanse vrienden eindelijk weer te mogen ontmoeten!

Op vrijdag 15 juli kan iedereen kennismaken met enkele overheerlijke streekproducten uit Volpago. De proevertjesstand op onze vrijdagmarkt is een absolute aanrader!

Op zaterdag 16 juli trakteert de stad haar gasten én inwoners op een groots volksfeest op het Vrijthof met live optredens van Make Music en partyband ‘Fons en die van Ons’, en op een gratis drankje! De bonnen kan je vanaf 18.45 u afhalen in het tentje op het Vrijthof.

Ciao!

cm logo 
  De CM voorziet gratis oordopjes voor dit evenement. Vraag ernaar aan onze vrijwilligers ter plaatse!