vernieuwing fietspaden Koningin Astridlaan/Diestersteenweg (N773) in Maaseik

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dit jaar op verschillende plaatsen in Limburg de fietspaden langs gewestwegen vernieuwen. Dat moet het fietscomfort op onze Limburgse fietspaden verbeteren. Ze maken daarbij een duidelijke keuze voor asfalt als beste ondergrond. We werken hindernissen en obstakels weg en waar mogelijk verbreden we ook de fietspaden.

nieuw fietspad in asfalt

AWV zal in Maaseik de fietspaden vernieuwen aan weerskanten van de Koningin Astridlaan en Diestersteenweg (N773), van net voorbij de rotonde tot iets voor de Gremelsloweg. De toplaag van het bestaande fietspad wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe laag asfalt.

Ter hoogte van de toegang tot het ziekenhuis ZOL campus Maas en Kempen werden al eerder nieuwe fietspaden aangelegd, daar wordt niet gewerkt.

uitvoering in fases gedurende ongeveer een maand

De werken starten op maandag 6 september en duren een viertal weken. De uitvoering gebeurt in twee fases: elke rijrichting wordt om beurt vernieuwd. Tijdens fase 1, vanaf maandag 6 september, wordt het noordelijke fietspad (zijde ziekenhuis) vernieuwd. Vermoedelijk vanaf maandag 20 september is het fietspad aan de zuidkant (fase 2) aan de beurt.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

minderhindermaatregelen: doorgang voor fietsers, autoverkeer in enkelrichting voorbij werfzone

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhindermaatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn:

  • Fietsers en voetgangers kunnen de werken in beide richtingen passeren aan de zijde van de rijweg waar niet gewerkt wordt, via een veilige doorgang.
  • Gemotoriseerd verkeer: verkeer op de Koningin Astridlaan - Diestersteenweg kan de werken in één rijrichting passeren, van centrum Maaseik richting Neeroeteren. Voor het verkeer in de andere richting geldt er een omleiding via de Gremelsloweg en Weertersteenweg.

bereikbaarheid van woningen, handelszaken en ziekenhuis

Naast de omleiding voor doorgaand verkeer, zal er ook onvermijdelijk hinder zijn voor woningen en handelszaken in de werfzone.

  • Waar het fietspad een inrit kruist, zijn opritten overdag tijdens de werkuren doorgaans niet toegankelijk. De aannemer zal er alles aan doen om de inritten van handelszaken maximaal bereikbaar te houden.
  • Te voet en met de fiets (mogelijks aan de hand) blijft iedereen bereikbaar.
  • Zijstraten zijn tijdelijk onderbroken ter hoogte van de werfzone (enkel aan de zijde waar gewerkt wordt). De meeste straten blijven bereikbaar via de achterliggende straten.
  • Doodlopende straten Oud Kerkhof, Snellewindstraat, Vergelsweg, Nagelsweg en Izevenstraat worden maximaal bereikbaar gehouden.
  • Omdat er niet gewerkt wordt ter hoogte van het ziekenhuis, blijft de toegang tot het ziekenhuis bereikbaar. Door de enkelrichting aan de werfzone, kan autoverkeer naar het ziekenhuis enkel vanuit het centrum aanrijden. Wegrijden kan enkel richting Neeroeteren.

Nog vragen?

De meest actuele informatie over de werken aan de fietspaden in Maaseik vind je op de projectpagina www.wegenenverkeer.be/maaseik.

Nog vragen? Contacteer de bereikbaarheidsadviseur op het nummer 011 433 855 (tijdens de kantooruren) of via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.