Vergeet je tegoed huisvuilzakken niet!

Elk gezin dat op 1 januari 2021 gedomicilieerd was in Bree betaalde een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je kan afhalen in één van de verschillende afhaalpunten. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2021.

Einddatum = eindejaar

Je kan je tegoed afhalen tot en met 31 december 2021. Daarna is het helaas niet meer mogelijk om de huisvuilzakken gratis af te halen via je tegoed. Het is zonde om dit te laten vervallen, want elk gezin heeft er recht op. Een rol van 22 liter heeft een waarde van € 6,25 en een rol van 44 liter is € 12,50 waard.

Waar kan je dit tegoed afhalen?

  • Centrale balie stadhuis, Vrijthof 10
  • AD Delhaize, Toleikstraat 15
  • Bruno Service Station, Meeuwerkiezel 16
  • Carrefour Market, Sportlaan 25

Om je huisvuilzakken af te halen, heb je je elektronische identiteitskaart nodig. Vergeet deze dus zeker niet! Twijfel je of je je tegoed al afgehaald hebt eerder dit jaar? Bel gerust even naar het onthaal van het stadhuis op 089 84 85 00. Wij kijken het graag voor je na om een onnodige verplaatsing te vermijden.

Hoe zit het met de oude afvalzakken?

De blauwe zak met zwart treklint en de bordeaux afvalzakken (groot en klein) worden vanaf volgend jaar (01/01/2022)niet meer aanvaard.

Heb je nog een voorraadje liggen, dan kan je van 1 december 2021 tot 31 maart 2022 volledige rollen oude zakken komen omruilen voor nieuwe rollen aan het onthaal in het stadhuis. Losse zakken kunnen niet worden ingeruild.

Alles nog eens op een rijtje

  • Omruilen kan enkel aan het onthaal van het stadhuis.
  • Het is niet mogelijk om een aangebroken rol afvalzakken om te ruilen. Het is dus niet mogelijk om 2 zakken om te ruilen tegen twee nieuwe zakken.
  • Je kan enkel een rol afvalzakken tegen een gelijkaardige rol omruilen.  Het is niet mogelijk om een rol om te ruilen naar een andere type rol. Een voorbeeld: Eén rol grote bordeaux huisvuilzakken wordt omgeruild naar één rol grote grijze huisvuilzakken, en niet naar een rol pmd-zakken.
  • Pmd-zakken met zwarte lintjes kunnen na 1 januari 2022 ook niet meer naar het recyclagepark gebracht worden.