veilige fietsoversteek aan Gruitroderstraat 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in augustus een veilige fietsoversteek aanleggen op de Gruitroderkiezel (N730) ter hoogte van de zijstraat Gruitroderstraat. Deze kruising is een veelgebruikte fietsoversteek op de schoolroute en het toeristisch knooppuntennetwerk. De infrastructuurwerken starten op 9 augustus en duren ongeveer twee weken. De verkeershinder blijft beperkt.

Het doel van deze werken is het aanpassen van de bestaande twee fietsoversteken naar één dubbelrichtingsfietsoversteek met een middeneiland.  Zo kunnen fietsers in de toekomst in twee stappen oversteken, één rijstrook per keer.  Voor het gemotoriseerd verkeer vergroot dit het overzicht op de gewestweg ter hoogte van de kruising. 

Een beperkt gedeelte van de aansluiting met de zijstraat wordt op het einde van deze werken opnieuw geasfalteerd. 

fietsstraat Gruitroderstraat wordt één richting voor gemotoriseerd verkeer

Het Stadsbestuur van Bree zal in de Gruitroderstraat permanent éénrichtingsverkeer invoeren voor gemotoriseerd verkeer. Er zal enkel nog uitgereden kunnen worden richting N730. De Gruitroderstraat was al een fietsstraat.

Deze maatregelen verhogen de veiligheid en het comfort voor de fietsers op deze locatie.

minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer en fietsomleiding

De werken starten op maandag 9 augustus 2021 en zullen een tweetal weken in beslag nemen. Er wordt overdag gewerkt. 

Voor de fietsers wordt een lokale omleiding aangegeven. Langsheen de Gruitroderkiezel (N730) kunnen ze meestal voorbij de werf passeren. Oversteken gebeurt met behulp van een tijdelijke fietsoversteek.

Het gemotoriseerd verkeer op de Gruitroderkiezel zal tijdens de werken altijd minstens beurtelings kunnen passeren, met behulp van tijdelijke werflichten.

De plaatselijke bereikbaarheid van de Gruitroderstraat blijft gegarandeerd via de andere gemeentewegen richting Bree-centrum.  Het uitrijden van de Gruitroderstraat ter hoogte van de Gruitroderkiezel is tijdelijk niet mogelijk tijdens de uitvoering van de werken. 

weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

contact