vanaf 1 januari verandert het betaalsysteem voor gft-afval

Momenteel betaal je voor je gft via een diftarsysteem. Je gft-container wordt per ledigingsbeurt gewogen om het aantal kilo’s afval te berekenen. De prijs voor die kilo’s wordt dan van je voorschotrekening gehaald.

Vanaf januari 2021 schakelt Stad Bree over op een abonnement voor gft: je betaalt één vaste prijs voor een heel kalenderjaar, ongeacht hoeveel gft-afval je aanbiedt. Behalve de wijze van aanrekening verandert er niets: je blijft dezelfde groene container gebruiken, en de ophaaldata blijven hetzelfde. Ook de sorteerregels wijzigen niet. Lees ze nog eens na op www.limburg.net/fractie/gft 

Kostprijs

De prijs van uw abonnement voor één jaar is afhankelijk van de grootte van je groene gft-container:

  • € 15 voor een 40 liter gft-container
  • € 40 voor een 120 liter gft-container

Je wilt de gft-ophaling behouden

Je hoeft niets te doen: je gft-abonnement wordt automatisch geactiveerd op 1 januari 2021. Dit gebeurt vanop afstand: de medewerkers van limburg.net koppelen het nieuwe abonnement aan de chip in jouw huidige groene container. In februari krijg je een afrekening in de bus.

Als er op dat moment nog geld op je voorschotrekening staat, wordt dat (gedeeltelijk) gebruikt voor het betalen van je afrekening. Het resterende bedrag betaal je best zo snel mogelijk. Na 7 dagen openstaande schuld heb je namelijk geen toegang meer tot het recyclagepark.

Opgelet: enkel de aansluitingen van de regelmatige gebruikers worden automatisch verlengd. Dit betekent dat containers die een geactiveerde chip hebben, maar het afgelopen jaar niet werden aangeboden bij de ophaling, ook automatisch afgesloten worden.

Binnenkort kan  je jouw abonnement terugvinden in je Mijn Limburg.net-account via www.limburg.net/inloggen. Hier vind je vandaag al heel wat terug over je afvalverbruik: je kan er quota nakijken, saldo controleren, een asbest-/grofvuilophaling aan huis aanvragen, of de kosten van recyclageparkbezoeken opvragen. 

Omruilen van een grote naar een kleine container (of omgekeerd) kan niet zomaar. Wil je dit toch? Neem dan contact op met onze milieudienst via milieu@bree.be, zij helpen je verder.

Je wil geen gft-ophaling meer

Vul voor 15 december het online contactformulier in op www.limburg.net/gftabonnement. Vanaf 1 januari 2021 kan je dan geen gft meer aanbieden en worden er uiteraard ook geen kosten meer aangerekend. Vergeet dus zeker niet je container bij de laatste ophaaldag in december buiten te zetten voor een laatste lediging.

Opgelet! Bij een laattijdige stopzetting zal je toch een afrekening ontvangen.

Werd je abonnement automatisch geactiveerd en wil je het toch afzeggen? Dat kan nog tot einde januari door te mailen naar klantendienst@limburg.net of te bellen naar 0800 90720.

Ook als je abonnement niet automatisch geactiveerd werd kan je bij Limburg.net terecht om het terug te activeren en de container verder te gebruiken. 

Wat met mijn gft-container na de stopzetting?

Ook als je geen gft-ophaling meer wenst, ben je verplicht om jouw container bij te houden. Een container hoort namelijk bij een adres. Als je ooit verhuist, moet de container klaarstaan voor de volgende bewoner.

Contactgegevens limburg.net