update over de nieuwe maatregelen 13/5

Volgende maatregelen werden medegedeeld op de nationale veiligheidsraad van 13/5 en gaan in vanaf 18 mei:

Contactberoepen

Kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen gaan opnieuw open vanaf maandag. Dit op voorwaarde dat zij alleen op afspraak werken. Klanten en personeel moeten neus-mond bescherming dragen.

Markten

Markten mogen opnieuw open gaan met een maximum aantal kramen van 50 en onder strikte voorwaarden. Het gaat enkel over (kleinschalige) markten in open lucht. Dit kan enkel na toestemming van het lokaal bestuur. Er moet een circulatieplan uitgewerkt worden, mond- neusbescherming is verplicht voor marktkramers en hun personeel. Voor Bree spreken we over een grote markt met ongeveer 100 vaste kramen. We bekijken nog hoe dit eventueel zou kunnen verlopen. De update voor de Breese markt volgt nog, momenteel is er nog geen heropstartdatum bekend.

Musea

Museumbezoek, culturele bezienswaardigheden en dierentuinen gaan open op voorwaarde dat ze werken met online of telefonische afspraken en zo vermijden dat er een toeloop is. Er moet een circulatieplan uitgewerkt worden en cafetaria, attracties en speelpleintjes blijven gesloten.

Bib

Ook bibliotheken mogen opnieuw open onder bepaalde voorwaarden. In Bree blijven we voorlopig werken met de afhaalpakketten.

Huwelijken en begrafenissen

Huwelijken en begrafenissen kunnen in groter gezelschap plaatsvinden, namelijk dertig personen op voorwaarde dat ze ver genoeg van elkaar kunnen zitten. De aanwezigen mogen enkel de ceremonie bijwonen en het is nog altijd niet toegestaan om een receptie achteraf te organiseren.

Sport

Trainingen van sportclubs in open lucht mogen hervat worden met maximum twintig personen op voorwaarde dat de afstandsregels worden gerespecteerd.

Evenementen

Alle evenementen (sportief, cultureel, recreatief, toeristisch) blijven verboden tot en met 30 juni.

#breezorgt #samensterk