UPDATE 24 juni – Versoepeling maatregelen vanaf 1 juli

Vandaag kwam de nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. Hierbij een overzicht van de nieuwe versoepelingen die ingevoerd worden vanaf woensdag 1 juli. LET OP: dit is de huidige stand van zaken en de informatie waarover we nu beschikken. Wanneer er de komende dagen verduidelijking volgt, zullen we hier zo snel mogelijk over communiceren.

1️⃣ SOCIALE CONTACTEN

? Vanaf 1 juli kunnen sociale contacten uitgebreid worden van 10 naar 15 personen.

2️⃣ VRIJETIJDSACTIVITEITEN

? Kunnen terug openen vanaf 1 juli: zwembaden en wellnesscentra, pretparken, binnenspeeltuinen, theaters, bioscopen, casino’s en speelhallen, congreszalen en receptie- en feestzalen tot 50 personen. En dit op voorwaarde dat ze de protocollen toepassen.
? Nachtclubs kunnen nog niet heropenen, ook massa-evenementen zijn nog niet toegelaten.

3️⃣ EVENEMENTEN

? Voor activiteiten in permanente structuren (theaters, bioscopen, congreszalen,…) worden protocollen opgesteld.
? Voor eenmalige evenementen in de openbare ruimte wordt een online tool, een matrix, ter beschikking gesteld vanaf 1 juli.
? Voor alle evenementen die binnen plaatsvinden geldt een maximum aantal van 200 personen, voor evenementen die buiten plaatsvinden een maximum van 400 personen.
? Er zal gekeken worden of dit in augustus kan verhoogd worden naar 400 personen voor activiteiten die binnen plaatsvinden en 800 personen voor activiteiten die buiten plaatsvinden. Voor permanente infrastructuren met een zittend publiek kan een uitzondering worden gevraagd.
? Deze evenementen kunnen enkel plaatsvinden wanneer alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Thuis 200 personen uitnodigen is niet toegelaten.

4️⃣ WINKELS EN MARKTEN

? Vanaf 1 juli kan je terug naar de winkel gaan met mensen uit je contactbubbel en dit zonder tijdslimiet.
? De veiligheidsafstand moet wel steeds gerespecteerd worden.
? Voor markten wordt het aantal kramen niet meer beperkt.

❗ Het gevaar op een tweede golf is niet geweken. Het is virus is niet verdwenen. Het blijft ontzettend belangrijk om vol te houden de maatregelen te volgen, en dit om ieders gezondheid te beschermen.

#samensterk