tweede taalbad voor kinderen van het basisonderwijs in Bree.

Het Huis van het Kind Bree organiseerde samen met Kind en Taal vzw een leerrijk taalbad voor kinderen van de kleuterklassen en lagere scholen in Bree. Dit is de tweede editie, na een geslaagd eerste taalbad in de herfstvakantie van 2021.

Tijdens de week van het taalbad leren de kinderen op een speelse en laagdrempelige manier de alledaagse Nederlandse woordenschat uit te breiden via praatplaten, pictogrammen, verhalen, versjes, liedjes… De focus ligt hierbij op het welbevinden, zelfvertrouwen en de spreekdurf van de kinderen. Ook biedt het taalbad voor de kinderen, die vaak een andere moedertaal spreken, een extra stimulans om tijdens de vakantie het Nederlands te onderhouden en verder te ontwikkelen. Tijdens het taalbad werken we rond verschillende thema’s: o.a. een uitgebreide kennismaking, emoties, gezonde voeding, schooltaal (dagen van de week, kleuren, vormen, rekentaal…). Er worden ook uitstapjes gedaan naar de bibliotheek en de markt.

Een heus diplomafeestje vormde de afsluiter van deze leerrijke week. Alle ouders, leerkrachten en medewerkers van de stad Bree kwamen samen de leuke week afsluiten. Zo konden ze zien wat de kinderen tijdens de week geleerd hebben, kennismaken met elkaar en gezellig napraten over de week.

taalbad