Trefpint: samenkomen met vrijwilligers op 4 maart

Omgaan met verandering

 Het thema van de Week van de Vrijwilliger dit jaar is: “Omgaan met verandering”. Want vrijwilligers ontpoppen zich tot krachtige steunpilaren in de crisis en tijdens innovaties in alle sectoren van onze samenleving. Vlaanderen telt zo’n 750.000 vrijwilligers die zich elke dag opnieuw belangeloos inzetten voor onze samenleving. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor veel voorzieningen en instellingen, denk maar aan ziekenhuizen, zorgcentra, scholen, welzijnsorganisaties, enz.

De één heeft wat meer tijd en een ander wat minder, maar hoe dan ook: vrijwilligers zijn voor ons die mensen die, zonder grote woorden en vaak stil en onopvallend, zich onbezoldigd en uit vrije wil inzetten voor een zieke buur, een minder valide, ouder, (ziek)kind of bejaarde in de straat of wijk. Maar ook jongeren die elke week paraat staan in de jeugdbeweging of op het speelplein; volwassenen en bestuursleden die op de bres staan voor hun organisatie, buurt of parochie… zonder al deze mensen zou onze samenleving er maar beroerd uitzien. 

Trefpint - door Bewegen.net

In het kader van de “Week van de Vrijwilliger” (27 februari - 06 maart) vragen we uw aandacht voor “Trefpint” dat doorgaat op vrijdag 4 maart om 20.00 uur in de vergaderzaal van de Dekenij in Bree.

“Trefpint” is bedoeld voor bestuursleden en/of leiding van jeugd- en volwassenorganisaties en verenigingen, alsook voor die mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor hun buurt, een naaste, zieke of hulpbehoevende. Graag wil Bewegen.net deze mensen een gratis “pint” aanbieden als dank voor hun belangeloze inzet. Dit jaar gaat onze aandacht naar Covida - “Open Kans- Bree”

Open Kans

Open Kans ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in de Limburgse regio. Er zijn initiatieven op het vlak van dag-, woon- en individuele ondersteuning. Het zorgaanbod is kleinschalig en wordt lokaal aangestuurd. Er zijn 6 units met een eigen locatie en identiteit.

Open Kans – Bree heeft een breed scala aan initiatieven die personen met een beperking de mogelijkheid geven hun talenten te ontwikkelen en te verrijken. De cliënt leert onder andere omgaan met inzet, concentratie, verantwoordelijkheid en neemt een rol op in een inclusieve samenleving. 

Op ons verzoek zal onze Breese “Open Kans” toelichting verstrekken over haar werking en de betekenis van hun inzet in onze samenleving. “Trefpint” belooft aldus een aangename avond te worden met veel ruimte voor gezellig keuvelen onder het genot van een “goei pint” (breed op te vatten).

Kom je ook?

Iedereen die op de één of andere wijze belangeloze inzet betoont in zijn buurt, wijk, organisatie of hulpbehoevende, is van harte welkom, want het zijn al deze mensen die door hun vrijwillige inzet kleur brengen in het leven van velen… en door hun inzet onze samenleving in beweging brengen.

beweging.net Bree