Tournée Minérale!

Tournée Minérale is terug! Met deze campagne roepen Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn alle Belgen op om een maand lang geen alcohol te drinken. Ook wij gaan dit jaar de uitdaging aan en vragen jullie om met ons mee te doen! We zetten nog even een paar tips op een rijtje. 

Zorg voor de juiste bevoorrading

Alcohol komt in vele kleuren en smaken. Het aanbod is zo groot dat er wel voor elk wat wils lijkt te zijn. Zelfs in die mate dat het alcoholvrije aanbod er voor sommigen nogal schraal uitziet. Maar maak jezelf niet wijs dat je een maand lang op water, water of water moet doorbrengen. Of met een plakmond van alle mierzoete frisdranken. Er zijn meer alternatieven dan je denkt. Laat de boeiende wereld van de alcoholvrije dranken voor jou opengaan!

Een van de risico’s is dat je je maand zonder alcohol gaat compenseren met allerlei fors gesuikerde drankjes. Dat komt het fitte gevoel en gezonde gewicht uiteraard niet ten goede. Sla je voorraad gezonde alternatieven in bij je supermarkt, spreek er je drankhandelaar, de ober of barman op aan.

Er zijn heel wat smaakwaters op de markt. Of je kan er ook gewoon zelf eentje maken. Proef van biodranken die minder of niet geraffineerde suikers bevatten. Wees creatief met zelf gemaakte ice tea in tal van smaken of ga zelf aan de slag met mocktails. En verken zeker het (al dan niet tijdelijke) alcoholvrije aanbod op café, in de bar en op restaurant.

Voorzie je eigen supporters

Vertel vrienden, collega’s, familie en iedereen die het wil weten dat je meedoet aan Tournée Minérale. Of doe het gewoon samen, met een vriend of als groep: samen sta je sterker!

De mensen rondom jou zijn erg belangrijk om het vol te houden: ze kunnen je steunen, stimuleren en aanmoedigen. Ze zullen minder druk zetten om een glas te drinken en kunnen voorkomen dat je bezwijkt als je toch in verleiding komt.

Ga voor actie en gezond

Meedoen met de alcoholvrije maand moet vooral fun blijven. Het is niet de bedoeling dat je gaat leven als een monnik of je sociale leven on hold zet. Hou het plezant. Bedenk hoe je gezond kan ontspannen, zonder dat glas erbij.

Na een poosje zonder alcohol voelen veel deelnemers zich fitter. Haal het maximum uit je alcoholvrije maand door gezonder te eten en meer te bewegen. Kom uit je luie zetel en wandel, jog of fiets! Fitness! Dans! Speel luchtgitaar op je favoriete plaat!

Of doe het tussendoor net heel relaxed: een lang warm bad, een goed boek, rustig muziekje, ...
Ben je meer een sociaal beest? Ga langs bij je familie, kook een lekker en gezond etentje (met een verrassende mocktail) voor vrienden, of tetter iemand een oor af aan de telefoon.

Voeding & beweging

Haal het maximum uit je alcoholvrije maand door gezonder te eten en meer te bewegen. Na een dag of tien geen alcohol voel je je ongetwijfeld fitter worden! Meer bewegen hoeft trouwens helemaal zo moeilijk niet te zijn. Je kan dat op een eenvoudige en aangename manier in het dagelijkse leven integreren door voldoende te stappen.