Tijdelijke aanpassing busdienst De Lijn

Maandag 11 september wordt de dienstregeling in Limburg tijdelijk lichtjes aangepast. Door een tijdelijk personeelstekort bij een aantal van haar onderaannemers is De Lijn genoodzaakt om een aantal ritten te schrappen. Dit heeft voornamelijk in de ruime regio van Genk enkele lichte aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. Deze bijsturing zal minstens de komende 2 weken van kracht zijn.

Tijdelijke aanpassingen

De voorbije week kampten een aantal onderaannemers van De Lijn in Limburg met een tijdelijk personeelstekort, voornamelijk door ziekte. Daardoor werden er tijdens de eerste week van het schooljaar heel wat ritten onvoorzien of laattijdig geschrapt.

De Lijn wil haar reizigers een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om maandag 11 september enkele tijdelijke en lichte aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit.

De Lijn verwacht dat deze situatie met betrekking tot het personeelstekort bij de onderaannemers opnieuw gestabiliseerd zal zijn binnen een tweetal weken. Daarom wordt de aanpassing nu ingevoerd tot 23 september.

Betrokken ritten

Welke ritten geïmpacteerd zijn verschilt tussen een woensdag en de andere dagen van de week. Via onderstaande link vind je de ritten die afgeschaft worden gedurende deze periode.