Telenet zet analoge radio-en televisiesignaal stop!

In de loop van 2020 zal Telenet het analoge radio- en televisiesignaal op zijn kabel stop zetten. Ze doen dit omdat de oude technologie te veel plaats inneemt. In ruil hiervoor lanceert Telenet “De Signaal Switch”. Door het optimaliseren van het netwerk kan Telenet snel internet blijven garanderen. Ook voor de gebruikers van het analoge signaal is er een oplossing.

Tussen 11 februari en 22 april 2020 wordt het analoge radiosignaal via de kabel in heel Vlaanderen en Brussel in fases afgeschakeld. Het gaat alleen om radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos in huis zijn verbonden. De communicatie, oplossingen en impact van het afschakelen van het radiosignaal werd reeds getest in netwerkregio’s. De omschakeling gebeurde daar soepel.

Het afschakelen van het analoge televisiesignaal via de kabel gaat pas van start in december 2020. Voor een groot deel van de klanten volstaat het om één keer de instelling van hun tv-toestel aan te passen. Ze kunnen dan de vertrouwde zenders ontvangen via een nieuw digitaal signaal. En dat tegen hetzelfde tarief. Dit geld wel enkel voor tv-toestellen van maximaal negen jaar oud. Andere oplossing bestaan uit het aansluiten van een digicorder of digibox.

Vanaf de zomer voorziet Telenet een toepassing waarbij je als klant op basis van je klantnummer kan nagaan wanneer je aan de beurt bent. Op de website www.telenet.be/signaalswitch vind je filmpjes en informatie om na te gaan of je nog analoog kan kijken of luisteren. Je vinden er ook een stappenplan om de instellingen van jouw televisietoestel aan te passen.  Wie geen internettoegang heeft, kan ook altijd terecht in het contactcenter (015 66 66 66) voor meer duiding en hulp.