Strijd mee tegen baarmoederhalskanker!

Januari is de internationale maand in de strijd tegen baarmoederhalskanker, deze maand vragen we extra aandacht voor de ziekte. En dat is nodig want vroegtijdige opsporing is de beste bescherming! 

Daarom kan je best van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje laten nemen. Met een uitstrijkje is baarmoederhalskanker makkelijk op te sporen. Ook de voorstadia ervan, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, worden via deze test opgespoord. Je hebt dan nog geen kanker en een eenvoudige behandeling is vaak al genoeg om te voorkomen dat je baarmoederhalskanker krijgt. 

Waar kan je terecht voor een uitstrijkje? 

Dus geen excuses, laat een uitstrijkje nemen! Maar waar kan je terecht? Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de doelgroep behoort en het te lang geleden is dat je een uitstrijkje hebt laten nemen. Je maakt dan zelf een afspraak met je huisarts of gynaecoloog op een dag waarop je niet ongesteld bent. 

Meer weten over het bevolkingsonderzoek? 

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 080 06 01 60, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of surf naar baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem dan contact op met je huisarts of gynaecoloog.