storing bij doven openbare verlichting op zondag 5 maart

Om onze energiekosten te bekampen zijn we samen met Fluvius al een tijdje volop bezig met de vervanging van onze openbare verlichting door duurzame en zuinige ledverlichting. Op ons grondgebied is ongeveer 15% van de lampen intussen vervangen.

De Limburgse steden en gemeenten hebben afgelopen najaar afgesproken om nog een stapje verder te gaan. Vanaf 26/02/2023 laten we daarom een groot deel vande lichten in onze straten en op onze pleinen niet meer de hele nacht branden. Concreet houdt die beslissing in dat we, in samenspraak met netbeheerder Fluvius, overgaan naar een situatie waarbij we tussen 0.00 u 's avonds en 5.00 u 's morgens een groot deel van de verlichting doven.

Een paar uitzonderingen op deze nieuwe maatregel:

  • Van vrijdag op zaterdagnacht en van zaterdag op zondagnacht geldt dit niet, dan blijft het licht gewoon branden zoals voorheen.
  • Voor de gewestwegen en aangelande straten (de straten die gekoppeld zijn aan een cabine op een gewestweg) verandert er niets. Deze blijven de hele nacht volledig verlicht.

We benadrukken dat het doven (en dimmen) van de verlichting slechts voor een korte verkeersluwe periode (tussen 0.00 u en 5.00 u) van toepassing is.  Bovendien levert deze aanpassing ons een aanzienlijke jaarlijkse besparing op.

Op zondagavond 5 maart bleek dat de openbare verlichting veel vroeger was uitgeschakeld. Dit komt door een storing en is dus zeker niet de bedoeling.  Fluvius zal dit in de toekomst trachten te voorkomen.