Stem op jouw favoriete naam!

Onze nieuwe sport- en scholencampus aan de Rode Kruislaan is nog steeds op zoek naar een gepaste naam! Jullie stuurden massaal voorstellen in tijdens de eerste ronde. De vakjury las ze allemaal, en selecteerde 4 mogelijke kandidaten. De tweede ronde kan nu van start gaan. Stem van 2 t.e.m. 15 oktober op jouw favoriet!

Alle ingezonden namen werden zorgvuldig gewikt en gewogen: kiezen voor iets bestaands, of toch voor resoluut iets nieuws? Uiteindelijk kon de vakjury afkloppen op 4 voorstellen, elk met een passende uitleg waarom zij dé ideale kandidaat voor deze site zijn. 

Salix

Een verwijzing naar de wilg aan de kant van de ring. Wilgen zijn pioniersplanten, en deze site wil ook een pionier zijn op vlak van sporten, wonen, ecologie en duurzaamheid.

Britte

Bree werd voor het eerst vermeld in 1007 als Britte. Dit zou kunnen verwijzen naar een niet afgeperkte akker, of naar bred, wat houten nederzetting zou betekenen. Dit is eveneens een mooie verwijzing naar het ecologische aspect. 

De Weeg

Brees dialect voor 'de wieg', een verwijzing naar het oude ziekenhuis en het groot aantal Breeënaren dat op die site geboren is, en hun eerste dagen in een wiegje in het moederhuis hebben doorgebracht. Daarnaast maakt het duidelijk dat dit ook het startpunt is van een nieuws: een mooie site waar veel te beleven valt.

Feldbis

Het hele domein ligt kort bij de Feldbissbreuk, een breuk in de aardkorst die door Duitsland, België en Nederland loopt. Dit is ook goed te zien in het landschap waar het domein gesitueerd is.

Wij zijn benieuwd welke naam jouw voorkeur heeft! Laat het ons weten door online te stemmen via onderstaande link.