Start Operatie Proper

Samen voor een propere buurt

Een propere en veilige omgeving, dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Enkel samen slagen we erin om onze buurt proper te maken en te houden. En daarin is jullie inzet als school/jeugdvereniging van onschatbare waarde.

Of deze inzet beloond wordt? Zeker en vast. Dat gebeurt via het project ‘Operatie Proper’ van Mooimakers. Dat is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. Wat ‘Operatie Proper’ precies inhoudt, geven we je graag mee.

Wat?

‘Operatie Proper’ is een beloningssysteem dat scholen en jeugdverenigingen een duwtje in de rug geeft om zwerfvuil duurzaam aan te pakken en in te zetten voor een propere omgeving.

Hoe? 

Operatie Proper doorloop je in één schooljaar. Je kan elk jaar deelnemen. Het verloopt altijd via hetzelfde patroon.

Stap 1:  Je maakt een actieplan op en je dient het in vóór 31 oktober 2023.

Stap 2:  De stad keurt jouw actieplan goed of af.
Is het goedgekeurd, dan start je met het uitvoeren van de acties. Is het afgekeurd, dan kan je het plan aanpassen en opnieuw proberen.

Stap 3:  Je voert de acties uit en ondertussen kan je jouw acties rapporteren via het online platform van Operatie Proper. De stad kan gerapporteerde acties beoordelen. Zo werk je tijdens het schooljaar al een deel van de rapportage af.

Stap 4:  Je kan rapporteren t.e.m. 7 juli 2024.

Stap 5:  De stad beoordeelt jouw rapportering.
Is die goedgekeurd, dan ontvang je de beloning. Is het afgekeurd, dan ontvang je geen beloning.

Stap 6:  Je ontvangt je beloning van jouw stad. Proficiat!

Waarom?

Jullie engagement, daar draait het allemaal om. Het is zoveel waard. Dankzij jullie inzet kunnen we Vlaanderen mooier maken. Daarom dat we jullie op het einde van de rit willen bedanken voor al jullie inspanningen. Zo eindig je niet alleen met een propere buurt, maar ook met mooie beloning: een cheque voor jouw school/jeugdvereniging.

 

Meer weten over Operatie Proper? Mail naar milieu@bree.be.
Je school/jeugdvereniging inschrijven? Dat kan via mooimakers.be/operatie-proper.

 

We kijken er alvast naar uit om jullie te ondersteunen in dit ‘propere’ project!