Stadsplein 1 onder constructie

Indelingsswitch

Op dit moment leggen verschillende aannemers de laatste hand aan de structurele aanpassingen die er nodig zijn om het gebouw op Stadsplein 1 opnieuw gebruiksklaar te maken. Voorheen was dit centrale gelegen gebouw een lokale afdeling van de federale belastingdienst. De indeling die men hiervoor hanteerde, vooral op het gelijkvloers, was dan ook niet helemaal geschikt voor de toekomstige dienstverlening van het sociaal huis en de lokale overheid.

Spreekruimtes

Om inwoners vlot verder te helpen met hun vraag of dossier, worden er namelijk een aanzienlijk aantal extra spreekkamers ingericht. Het doel hiervan is een rustige, afgebakende plek te kunnen aanbieden om vragen te stellen of zaken te overlopen met een medewerker. Het Sociaal Huis werkt ook vandaag al op de Peerderbaan op deze manier. De dienst mobiliteit en de vrijetijdsdiensten (nl. jeugddienst, cultuurdienst, academie, dienst evenementen, dienst markten en kermissen en de communicatiedienst) die verhuizen naar de eerste verdieping op Stadsplein 1 zullen vanaf de start op de nieuwe locatie ook hun eindgebruikers ontvangen in aparte spreekruimtes. De kantoren van de medewerkers bevinden zich volledig gescheiden in het back-office gedeelte aan de achterzijde van het gebouw. Het onthaal in de centrale inkomhal bij de hoofdingang wordt volledig omgebouwd, zodat je onmiddellijk bij binnenkomst weet waar je kan aanmelden. Per verdieping is er ook een gloednieuwe wachtruimte in de maak waar bezoekers kunnen plaatsnemen voordat hun afspraak begint en gebruik maken van publieke pc’s.

Fris interieur

Deze structurele ingrepen zouden eind november achter de rug moeten zijn, waarna het interieur nog een frisse afwerking krijgt. Alles bij elkaar zou Stadsplein 1 dus in het nieuwe jaar klaar zijn om de dienstverleners en bijhorende eindgebruikers te ontvangen. Zodra de verhuisdatum definitief wordt, vinden jullie de info op onze website terug. Wanneer je in contact komt met de diensten die gaan verhuizen of een afspraak vastlegt, wordt er steeds duidelijk meegedeeld of je nog op de huidige locatie of al op Stadsplein 1 verwacht wordt.

Dankjewel voor jullie geduld!