Stad Bree investeert in projecten in het Zuiden

Ontwikkelingssamenwerking is bedoeld om ontwikkelingslanden en hun burgers te helpen zich verder te ontwikkelen om zo een hogere levensstandaard te bereiken. In kader van ons beleid internationale samenwerking voorzien we twee soorten subsidies: zuidwerking en inleefreizen. Deze projecten leveren een bijdrage tot structurele verbeteringen van de situatie van de lokale bevolkingsgroepen.

Vida Nova

Marjet Haels diende in het verleden een aanvraag in voor haar project in Brazilië. In 2017 kreeg het therapeutisch centrum Vida Nova in Capão Bonito financiële ondersteuning voor de bouw van een serre. In Vida Nova kunnen verslaafde mensen op vrijwillige basis terecht voor een ontwenningskuur.

De meesten verblijven er 9 maanden. De eerste 3 maanden dienen om te ontwennen, in de volgende 3 maanden wordt werk gemaakt van een persoonlijk levensproject en in de laatste 3 maanden werken ze aan de resocialisatie. Verantwoordelijken en begeleiders zijn zelf ex-verslaafden. Als ervaringsdeskundigen kennen zij de achterliggende redenen en de effecten van de verslaving. Zij kennen ook het taalgebruik, weten ook hoe moeilijk het is om drugs te laten en doorzien gemakkelijke excuses.

Meer info?

Meer info over de subsidie, het reglement en de aanvraagformulieren kan je nalezen op www.bree.be/beleid/ontwikkelingssamenwerking. Je kan ook terecht bij de dienst Ontwikkelingssamenwerking in het Ontmoetingscentrum.