Speelgroen achter de Bongerd in Tongerlo

De jeugddienst heeft de handen in elkaar geslagen met BOS+. We nemen als stad deel aan hun nieuwe project: 'Werk maken van speelgroen voor leefbare dorpskernen'.

Het doel

Het doel van dit project is kinderen en jongeren kansen geven om meer in een groene omgeving te spelen door middel van een participatief traject. Enerzijds willen ze kinderen de kracht van spelen in de natuur laten herontdekken. Anderzijds zetten ze in op bewustmaking bij hun ouders, leerkrachten, begeleiding,… zodat zij kinderen stimuleren in buitenactiviteiten.
Er  zal ook een visie rond speelgroen ontwikkeld worden met daarbij concrete verbeterpunten voor de in kaart gebrachte projectlocatie, nl. de site achter de Bongerd in Tongerlo.

Verloop

In de eerste fase werd er een projectgebied afgebakend en werden de groene (speel)zones binnen dit gebied in kaart gebracht. Op basis van dit onderzoek werd de site achter de Bongerd in Tongerlo gekozen als blinde vlek op het speellandschap in Bree.

In de tweede fase, waarin we nu zitten, willen we de inwoners van Tongerlo bevragen hoe voor hen het ideale speelgroen er moet uitzien. Dus alle kinderen, ouders, grootouders, juffen en jeugdleiders zijn welkom op de participatievoormiddag op de site zelf. De uitnodiging vinden jullie hieronder terug. 

De derde fase omvat de terreinrealisatie. Het ontwerp van deze realisatie komt er ook met input van de toekomstige gebruikers, net als de aanplant zelf. 

In de laatste fase willen ze het lokaal jeugdwerk, kinderen en ouders inspireren om de (extra) groene speelruimte te gaan gebruiken. 

 

Wil jij meebeslissen over speelgroen op de site achter de Bongerd in Tongerlo?

beeld