Samen tegen zwerfvuil!

Erger jij je ook aan voedselverpakkingen, drankblikjes of sigarettenpeuken die op straat achtergelaten worden? Je bent niet alleen! Zwerfvuil staat ook in de top drie van de grootste ergernissen van de Vlaming. Daarom gaan we samen de strijd aan tegen zwerfvuil! 

Problemen

Zwerfvuil maakt een omgeving onaangenaam om er te wonen, te leven of te ontspannen. Vuile plaatsen worden gemeden en geven soms ook een gevoel van onveiligheid. Bovendien verdwijnt zwerfvuil niet zomaar. Als het niet opgeruimd wordt, dan blijft het enkele weken tot jaren liggen. Bepaalde materialen, zoals plastics, breken nooit helemaal af.

Strijd tegen zwerfvuil

Op vrijdag 5 juli en vrijdag 9 augustus gaan OVAM-handhavers actief aan de slag om de groeiende frustratie over zwerfvuil aan te pakken. Zij houden toezicht op de naleving van de regels en hebben de bevoegdheid om GAS-boetes uit te delen aan overtreders. Daarnaast zullen er sensibiliseringscampagnes worden opgezet om inwoners bewust te maken van de gevolgen van zwerfvuil en het belang van een schone omgeving.

Draag je steentje bij!

Wij hopen dat deze maatregelen zullen leiden tot een merkbare vermindering van zwerfvuil en een grotere betrokkenheid van de gemeenschap bij het schoonhouden van onze stad. Samen maken we van Bree een schonere en mooiere plek!