planning centrumwerken tijdens de herfstvakantie

De bestratingswerken in de Nieuwstadstraat zijn deze week gestart en zullen in de loop van week 46 (15-19 november) beëindigd zijn (volledig afgewerkt).

week 43: 25 - 29 oktober

  • ABW is gestart met de bestratingswerken in de Nieuwstadstraat, en dit vanaf het kruispunt van de Markt - Gerdingerstraat - Nieuwstadstraat richting Ter Rivierenwal.
  • Het plaatsen/aanpassen van het straatmeubilair en het herstellen van opleverpunten wordt door Hoogmartens verdergezet. 
  • Hoogmartens is met opruimingswerken (o.a. verwijderen van overtollig inveegzand) in het oostelijk deel van het centrum gestart.

week 46: 1 - 5 november

  • ABW zet de bestratingswerken in de Nieuwstadstraat verder met een dubbele ploeg. 
  • Het plaatsen/aanpassen van het straatmeubilair en het herstellen van opleverpunten wordt door Hoogmartens verdergezet. 
  • Hoogmartens zet de opruimingswerken (o.a. verwijderen van overtollig inveegzand) in het oostelijk deel van het centrum verder.

 

Week 46: 15 - 19 november

  • ABW zet de bestratingswerken in de Nieuwstadstraat verder en zal deze in de loop van de week volledig afgewerkt hebben. 
  • Het plaatsen/aanpassen van het straatmeubilair en het herstellen van opleverpunten wordt door Hoogmartens verdergezet. 
  • Hoogmartens zet de opruimingswerken (o.a. verwijderen van overtollig inveegzand, rommel, bouwmaterialen,...) in het centrum verder.
  • Onderaannemer Dolmans Landscaping start met het aanplanten van de bomen en het beplanten van de bloembakken.

diversen:

  • De zone (naast de rijweg) in het tweede deel van de Markt, namelijk vanaf Ristorante i Bolognesi tot aan de Pearle, waarvoor momenteel het voorziene type klinkers nog niet geleverd zijn, wordt in afwachting van de levering van deze klinkers in week 48, niet bestraat. Er zal wel een tijdelijke bestrating aangelegd worden naar de toegangen van de woon- en handelspanden.
  •  Producent Stradus plant deze ontbrekende klinkers, die nog geproduceerd moeten worden, te leveren in week 48 (begin december), waarna onderaannemer ABW, onder voorbehoud van de tijdige levering en weersomstandigheden met extra ploegen dit laatste deel van de bestratingswerken zal uitvoeren voor zaterdag 4 december. 

vragen en/of problemen

Met vragen en/of problemen i.v.m. de centrumwerken kan men bij voorkeur terecht op centrumwerken@bree.be of telefonisch contact opnemen met de centrale balie (089/84 85 00) indien het een (dringend) probleem is. 

De werfleider van aannemer Hoogmartens, Anthon De Waard, kan men ingeval van een probleem eveneens aanspreken. Het werfbureel van aannemer Hoogmartens is gevestigd in het voormalige winkelpand van I. Vér, in de Hoogstraat 36.

schade aan een eigendom

Bij vaststelling van schade, tijdens de werken, aan een eigendom (veroorzaakt door de centrumwerken), dient men deze aan te geven via de eigen verzekering. Om vast te stellen wie de schade veroorzaakt heeft, kan men terecht in het werfbureel in de Hoogstraat, waar men aan de hand van de planning kan bekijken welke aannemer of onderaannemer op welk tijdstip werken uitvoerde en kan men de foto's van de gevels bekijken die vooraf genomen zijn.

Dit alles gebeurt best onmiddellijk nadat de schade is vastgesteld!

Schadegevallen worden best eveneens ter info (inclusief foto's) aan de stadsdiensten gemeld via centrumwerken@bree.be