Opwaardering Hof van de Deken

De Hof van de Deken is een openbaar parkje aan de Dekenij dat je via de Grauwe Torenwal, Vaesstraat of Dekenijstraatje kan bereiken. Vaste bezoekers appreciëren deze plek omwille van de rust en het groen binnen de kleine ring. Het potentieel om van deze locatie een fijne ontmoetingsplek te maken is zeker aanwezig, maar dan zijn er een aantal opfrissingen nodig. Dankzij een projectsubsidie kan deze opwaardering nu concreet gemaakt worden.

Werken in de binnenstad 

In de periode 2018-2021 werden alvast de Grauwe Torenwal, de Stationswal en de centrumstraten binnen de kleine ring heraangelegd. De Hof van de Deken ligt ook in dit binnengebied. De aanpassingen die nodig zijn om het park aantrekkelijker en toegankelijker te maken, gaan echter verder dan louter de bestratingswerken die tijdens de centrumwerken de hoofdfocus waren.

Verborgen parel

De Hof van de Deken wordt bij gelegenheid gebruikt als evenementlocatie, bijvoorbeeld voor een foodtruckfestival in de zomer. Dan komt het stadspark helemaal tot leven en herontdekken ook bezoekers van buiten de stad deze plek. De Hof van de Deken is dan ook een ideale setting, ook al is er op dit moment nog werk aan de winkel. We zijn ervan overtuigd dat meer mensen deze gezellige plek moeten leren kennen, niet alleen tijdens evenementen, maar als vaste waarde in onze binnenstad. We zijn bereid om daarvoor de nodige investeringen te doen.

Historische troeven uitgelicht

Welke opwaarderingen zijn er dan nodig? De padenstructuur, de ommuring, de beplanting en de verlichting kunnen allemaal een opfrissing gebruiken. Daarnaast willen we de historische Dekenij, Refugiehuis en oude stadsmuur in de kijker zetten. Deze omkadering geeft het stadspark een unieke uitstraling. Wanneer deze elementen nog beter geïntegreerd worden en tijdens een avondwandeling mooi uitgelicht zijn, verhoogt dat zeker de bezienswaardigheid van het park en de binnenstad. Ook bekijken we de mogelijkheid om een bijzonder element te integreren, maar wat dit precies wordt, blijft voorlopig nog een verrassing!

Meer weten? 

Het volledige traject Naar de Kern en het kernkompas kan je nalezen op naardekern.be/Bree.