Openstaande schoolfacturen

Ons onderwijssysteem is wel héél sterk, maar niet volmaakt. Via onderwijs bieden we kansen. Kansen voor elk kind om z’n grenzen te verleggen, met z’n talenten aan de slag te gaan en iets heel moois te maken van al het potentieel waarmee het geboren is.

Jammer genoeg groeit in ons land bijna 1 op 5 kinderen op in een gezin in armoede. Vaak hebben deze kinderen op 1 september niet de verplichte leermiddelen, hand- of werkboeken om de lessen te volgen, en bouwen ze vanaf dag 1 een leerachterstand op die na een tijdje onoverbrugbaar is. 

De kostprijs van een studierichting mag niet de bepalende factor zijn in de studiekeuze! Nochtans is dát voor vele ouders te vaak doorslaggevend, en niet de talenten of de interesses van zoon/dochter. 

Het Sociaal Huis kan voor sommige gezinnen financiële hulp aanbieden m.b.t. hulp inzake digitale toegankelijkheid of financiële steun. 

Zit je zelf met vragen hierrond, aarzel dan niet om een afspraak te maken met een maatschappelijk werker om samen te bekijken wat de mogelijkheden voor jouw kinderen zijn.