Opening jeugdhuis Heivers nadert

Vanaf vrijdag is Bree ook officieel in het bezit van een echt jeugdhuis voor en door jongeren!

In Vlaanderen zijn er tal van initiatieven van Open Jeugdwerk, een verzamelnaam voor projecten vóór jongeren die dóór jongeren opgezet en beheerd worden. Ook in onze stad groeide de behoefte aan zo'n initiatief, vooral bij jongeren tussen 15 en 20 jaar oud. Daarom sloegen enkele jongeren de handen in elkaar om een jeugdhuis op te richten, met de steun van de jeugddienst van Bree en FORMAAT, de organisatie die Open Jeugdwerkprojecten ondersteunt.

Nood aan open jeugdwerk in Bree

De jongeren voelen dat er in Bree weinig plekken zijn waar jongeren tussen de 15 en 20 jaar met elkaar kunnen afspreken. Met het opstarten van dit jeugdhuis willen ze een eigen plekje creëren waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, dat is voor hen erg belangrijk.

Jeugdhuis Heivers, dat is thuiskomen

De naam ‘Heivers’ wist, na een brainstormsessie met de jeugddienst, te overtuigen. Door het charmante karakter van het Breese dialect en het verwijst het naar een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Thuis is een plek waar je je meteen op je gemak voelt, zo’n plek willen ze ook creëren in het jeugdhuis. Het moet een plek zijn waar je je gedachten kan verzetten, jezelf kan zijn en je zorgen even opzij kan zetten.  Ze willen geen onderscheid maken tussen jongeren, iedereen is welkom. Ook zijn ze ervan overtuigd dat je met een open benadering van mekaar kan leren en je blik kan verruimen.

Interieur

Voor de onthulling van het interieur zullen jullie nog even geduld moeten hebben tot de opening. Wat ze wel kunnen zeggen is dat het een huiselijke sfeer zal zijn die gezelligheid uitstraalt. Om het verrassend lichteffect te zien zullen jullie zelf moeten langsgaan in het jeugdhuis. In de toekomst hopen ze te kunnen uitbreiden naar een grotere ruimte, zodat ze nog meer jongeren kunnen aantrekken. Ze dromen onder meer van een pooltafel. Vanaf het moment dat er meer geld in de kas zit, willen ze ook leuke thema-avonden op de agenda zetten.

Grote opening

De grote opening staat gepland op vrijdag 28 juni! Ze hebben deze dag gekozen omdat we dan de start van de zomervakantie kunnen vieren. En hopelijk ook de goede punten van de examens! Jullie mogen een groot welkomstfeest verwachten met DJ’s. Zet een vette stip in jullie agenda bij 28 juni, want een massa volk bij de start, vergroot hun vriendengroep om de rest van de vakantiedagen mee te vullen. Ze hebben er alvast veel zin in!