Op reis? Vergeet de Kids-ID niet!

Nu de reisbeperkingen door corona stilaan versoepelen, kunnen we opnieuw naar het buitenland reizen. Vergeet hiervoor niet tijdig je Kids-ID aan te vragen! De leveringstermijn is ongeveer 3 weken.

De Kids-ID steekt in een nieuw jasje!                              

De Kids-ID is 3 jaar geldig. Kijk dat dus even na. Is hij vervallen of vervalt hij tijdens je vakantie, kom dan als ouder tijdig een nieuwe aanvragen. Je kan hiervoor een afspraak maken via deze link of telefonisch op 089 84 85 14.

Meer informatie vind je op www.bree.be/kids-id.

Let zelf ook op dat je reist met de juiste en geldige reisdocumenten!

Voor een aantal landen en regio's volstaat een identiteitskaart/Kids-ID. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs.

Sommige landen vragen dat je identiteitskaart, Kids-ID of paspoort nog minstens voor een bepaalde tijd geldig is ook na je terugreisdag. Controleer het even en neem tijdig maatregelen. Je kan bij je reisbureau, vliegtuigmaatschappij of bij de ambassade of consulaat van het land of de regio van bestemming altijd terecht voor de meest actuele en juiste informatie hieromtrent.

Tip: heel wat ambassades beschikken over een website met gedetailleerde reisinformatie voor Belgen.

Let op: de coronaviruspandemie (COVID-19) kan aanleiding zijn tot een (tijdelijke) verstrenging van de vermelde inreisvoorwaarden!