Nieuwe fietsbib zoekt vrijwilligers!

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

De Fietsbieb is een project van beweging.net speelt in op “het nieuwe delen” en wil tegelijkertijd het fietsen stimuleren bij kinderen en in gezinsverband. Fietsen is namelijk goed voor je gezondheid en voor het milieu. Daarnaast is het ook een goed voorbeeld van consuminderen. Je hoeft niet telkens een nieuwe fiets te kopen, je kan er makkelijk en voordelig eentje lenen! Op dit moment zijn er bijna 100 Fietsbiebs in Vlaanderen, samen goed voor 15.750 kinderfietsen. Binnenkort kan locatie Bree aan dit rijtje toegevoegd worden!

Op de groei gekocht

Een kind ontgroeit zijn fietsje bijzonder snel, en de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt een leuk tweedehands exemplaar, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Zijn je kinderen aan een grotere fiets toe of willen ze eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Je kan al een kinderfiets uitlenen voor een vast bedrag van € 20 per jaar, en een waarborg van € 20. Je krijgt deze waarborg terug bij het tijdig terugbrengen van de fiets in een goede staat.

Kinderfietsen gezocht

Om van start te kunnen gaan is de Fietsbieb nog op zoek naar goede fietsjes. Wanneer je een fiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap voor jezelf of om aan iemand anders te schenken. Neem contact op met de Fietsbieb als je een fietsje wil schenken.

Vrijwilligers gezocht

De Fietsbieb wil ook nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Sleutel je graag aan fietsen? Wil je enkele uren per maand de Fietsbieb openhouden? Kan je administratief goed uit de voeten? Wil je de Fietsbieb mee promoten? Iedereen welkom. De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. Ze repareren niet enkel fietsen, maar zorgen ook voor de website, de boekhouding, info op sociale media en de klantencontacten.

Wat hebben we te bieden?

Je hoeft geen ervaring te hebben, wij voorzien een basisopleiding fietsherstel voor iedereen die aan fietsen wil klussen, en vanzelfsprekend ook de nodige materialen en gereedschappen, en een werkplaats om de herstellingen uit te voeren. Op voorhand brengen we samen een bezoek aan een andere Fietsbieb uit de buurt om eens te kijken hoe zij werken.

Wil je graag deel uitmaken van dit vrijwilligersteam? Neem dan contact op via fietsbieb.be/word-vrijwilliger.

Meer info kan je nalezen op fietsbieb.be.