Nieuw verenigingslokaal Zandbergstraat

Op 1 juli konden buurtbewoners en verenigingen de nieuwe plannen voor het verenigingslokaal op Zandbergstraat 3 ontdekken. In het voormalige lokaal van de schutterij van Opitter kunnen verschillende verenigingen terecht. 

Opitter heeft, net als de rest van Bree, een rijk verenigingsleven. Een aantal van deze verenigingen, zoals de KLJ-afdelingen hebben nood aan extra ruimte. Nu het lokaal van de schutterij in de Zandbergstraat leeg staat, is dit het ideale moment om dit om te bouwen tot een modern gebouw. Daarnaast krijgen de Gezinsbond, de Matteluipers en Op-Art een toegewezen opslagruimte waar ze hun materiaal kunnen stockeren. Voor hun activiteiten kunnen ze -net zoals andere verenigingen- de polyvalente ruimte huren. 

Naast deze bergruimte en polyvalente ruimte, wordt er ook geïnvesteerd in drieleidinglokalen, nieuw sanitair, een keuken, en enkele andere zalen. Om ruimte te besparen, krijgt de huidige bouw een extra verdieping. Dit zorgt voor extra plaats, zonder buitenruimte op te offeren. De kers op de taart? Een glijbaan van de eerste verdieping naar beneden! Voor de hele verbouwing € 400.000 voorzien. 

Het leegstaand gebouw naast het schutterijlokaal verdwijnt en maakt plaats voor extra parking. De aanleg van de omgeving wordt bovendien fietsvriendelijk. De toegang naar het voetbalterrein wordt breder en het aantal parkeerplaatsen wordt geoptimaliseerd. In september zijn we rond met de omgevingsvergunning en volgende zomer zal het project klaar zijn (onder voorbehoud).