Nieuw JAC-gezicht

Sinds kort kan je voor het JAC in Bree terecht bij een nieuw gezicht. Kathlijn zal vanaf nu Lisa vervangen die sinds februari 2021 met het JAC startte in Bree. Kathlijn werkt intussen 7 jaar als hulpverlener bij het CAW, waarvan ook al een aantal jaren binnen het JAC. Onlangs is ze voor een stuk naar Bree verschoven, waar ze nu één dag per week zit om een luisterend oor te bieden aan jongeren van deze regio.

Vrijwillige hulpverlening

Het JAC werkt met jongeren van 12 tot en met 25 jaar met heel uiteenlopende hulpvragen. Het is voor  belangrijk dat de cliënt er zelf voor open staat om bij het JAC op gesprek te komen: gesprekken op het JAC zijn vrijwillig. Jongeren kiezen zelf of en hoe vaak ze langskomen. Daarnaast houden ze zich ook aan het beroepsgeheim, wat betekent dat ze discreet omgaan met hetgeen tegen hen verteld wordt.

Doorverwijzing

Ze verkennen samen de situatie en hulpvraag. Vragen die ze regelmatig tegenkomen in de werking gaan over zelfvertrouwen, niet goed in je vel voelen, moeilijkheden thuis of in een relatie, of praktische vragen rond alleen gaan wonen. Dit kan per persoon heel verschillend zijn. Waar mogelijk geven ze zelf advies, maar soms is specifieke of meer gespecialiseerde hulp nodig en in dat geval verwijzen ze door naar de juiste dienst.

Locatie

JAC Bree werkt nauw samen met de Jeugddienst. Op dit moment kan je het JAC vinden in de Kloosterstraat 13. Gesprekken gaan door in het lokaal in de kelder van het Ontmoetingscentrum. Kom je voor het eerst? Dan komt Kathlijn je even ophalen aan de ingang zodat je niet hoeft te zoeken.

Binnenkort verhuist het JAC ook mee naar de nieuwe locatie binnen Stadsplein 1.