momenteel geen extra spullen nodig #helpOekraïne

De ontwikkelingen in Oekraïne houden ook vandaag nog vele mensen bezig. Dat is onder onze inwoners niet anders: de vragen over mogelijke hulp blijven binnenstromen. Die solidariteit is hartverwarmend!

Iedereen die al zijn of haar steentje bijdroeg door het schenken van spullen, het aanmelden als tolk of buddy, of het ter beschikking stellen van een opvangplek willen we nadrukkelijk bedanken. Dankzij jullie hulp konden we de eerste gezinnen op de vlucht uit Oekraïne de nodige steun bieden.  

Momenteel kozen wij er voor om structurele opvang van grote gezinnen te voorzien op 3 gecentraliseerde opvanglocaties. Dit deden we om kort op de bal te kunnen spelen met onze eigen dienstverlening, en om een duidelijk overzicht te kunnen behouden van de noden van deze gezinnen. 

We krijgen nog steeds vragen van mensen die spullen willen doneren. Voorlopig hebben we genoeg en is de stock bij Sint-Vincentius op punt. Via deze instanties hebben we voldoende materiaal, kleding, speelgoed... op voorraad om alle gezinnen die we momenteel opvangen te voorzien.

Om chaos te vermijden, vragen we jullie om geen materiaal naar de opvanglocaties te brengen. Ook niet naar Sint-Vincentius of het stadhuis. Tolken, buddy's en begeleiders hebben we momenteel ook voldoende. 

Moest dit wijzigen, dan kan je de update lezen op onze kanalen.