marktkasten worden onverwachte kunstwerkjes

Marktkasten zijn de grijze elektriciteitskastjes die je her en der in het straatbeeld ziet. Ze dienen letterlijk om elektriciteit ter plaatse te voorzien. Dankzij Flow Artist Nathalie van N_athelier voorzien ze nu ook iets anders: een knap accentje unieke kunst tijdens je wandeling. Wie haar ontmoet tijdens haar schildermomenten heeft het al snel door: de grootste vonk komt niet uit het kastje, die komt er helemaal door Nathalie haar warme zelf!

nathalie

Klets! Dag Nathalie! Proficiat met deze 2 pareltjes van schilderwerken!

Nathalie: Dankjewel! Ik vind het heel leuk dat ik de kans kreeg om deze eerste ontwerpen tot leven te laten komen. Ik beschilderde al eerder marktkasten, maar maak ook murals en decoreer graag allerhande ondergronden en voorwerpen. Mijn doel is steeds om meer kleur en fantasie in mensen hun leven te brengen. Vandaar dat elementen die al in het straatbeeld aanwezig zijn zich uitstekend lenen als dragers, zoals deze grijze kastjes. Je verwacht daar niet direct zulke kleurrijke creaties, dus die verrassing zorgt meestal voor een positief effect bij voorbijgangers.

Klets!: Wordt je vaak aangesproken als je aan het schilderen bent?

Nathalie: Jazeker, zodra ik de eerste penseelstreken neerzet komen mensen over mijn schouder meekijken en vragen ze wat het gaat worden. De foto’s gaan ook meestal al rond voordat mijn kunstwerkjes afgewerkt zijn. Die interesse en interactie maakt het net heel leuk. Zo kreeg ik van een voorbijgangster het vriendelijke compliment dat ik haar grijze zaterdag mooier had gemaakt. Ze  bedankte me voor de glimlach die ik had veroorzaakt en die avond contacteerde haar dochters me op instagram om me nogmaals te feliciteren.

Klets!: Waar haalde je de inspiratie voor deze tekeningen op de Grauwe Torenwal?

Nathalie: Ik vind het belangrijk dat mijn creaties toegankelijk zijn, daarom koos ik voor ontwerpen die duidelijke “verbinding” in beeld brengen op een heel positieve en kleurrijke manier. Verbinding tussen mensen die samen in de stad wandelen, of de verbinding tussen de stad en de bezoekers, dat is een thema dat je ook breder kan trekken naar meerdere kastjes of plekken in de binnenstad.

Klets!: Wij vinden de uitwerking in jouw typerende florale stijl ook bijzonder mooi!

Nathalie: Ik werk steevast met vloeiende elementen die een geheel vormen. Als Flow artist ben ik ervan overtuigd dat wanneer je jezelf omringt met mooie dingen, dat dit ook je innerlijke flow ten goede komt marktkastje. Kleuren en vormen zorgen er namelijk voor dat mensen zich gelukkiger voelen. Die visie gebruikt ik ook al artistic coach. Ik denk dat iedereen gebaat is met een verrassend opgefrist marktkastje.

Klets!: Dat smaakt naar meer!

Nathalie vind je hier op facebook