Klaar voor kermis in Bree centrum?

Van zaterdag 18 juni tot maandag 20 juni is Bree Centrum de place to be! De kermisuitbaters nodigen je uit om te komen zwieren, botsen, ballen gooien, eendjes vissen, ballonnen schieten en nog zoveel meer! Alles bij elkaar staan er ongeveer 40 attracties, dus meer dan genoeg voor uren plezier. Groot en klein kunnen hun hart hier ophalen.

openingsuren kermis 

  • zaterdag 18/6: 15.00 u - 0.00 u
  • zondag 19/6: 14.00 u - 0.00 u
  • maandag 20/6: 15.00 u - 22.00 u - familiedag met verminderde prijzen!

parkeerverbod

Denk er aan dat er een parkeerverbod geldt in de Kloosterstraat, Markt, Vrijthof, Hoogstraat (tot aan de Potter ongeveer), het Stadsplein, en de Grauwe Torenwal. Dit parkeerverbod gaat in op vrijdag 17 juni – aansluitend op de markt – en duurt tot dinsdag 21 juni. Op het Stadsplein gaat het parkeerverbod al op donderdag 16 juni, om 14.00 u in, en duurt het tot woensdagavond 22 juni. 

geen doorgang tijdens opbouwen

Tijdens het opbouwen en tijdens de openingsuren van de kermis is uitrijden over de parallelweg van de Grauwe Torenwal niet mogelijk. Ook de doorsteek naar de tuin van de Deken kan dan niet gebruikt worden. De Opitterstraat en de Vaesstraat aan de kant van de Opitterstraat blijven wel open.

verkeer in het centrum tijdens de kermis

Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de kermis via twee routes het centrum verlaten:

  • Via de Augustijnerstraat kan je langs de Merisstraat/Meinestraat, de Hoogstraat, en de Opitterstraat het centrum verlaten
  • De tweede opleiding wordt voorzien door de rijrichting van de Gerdingerstraat om te keren, zodat verkeer via de Nieuwstadstraat het centrum kan verlaten.