jeugdboekenmaand in de bib

Update 17/03/2020

De jeugdboekenmaand zal niet doorgaan vanwege de maatregelen rond het corona-virus. Wij houden jullie op de hoogte.

----------

In 2020 is het thema van Jeugdboekenmaand 'Kunst'. Op zaterdag 7 maart openen we deze topmaand in de bib met Het Grote Jeugdboekenmaandfeest! Ook Voorlezen XL, Bee-Bot en Pro-Bot gaan in maart de kunstige toer op.

De Jeugdboekenmaand is het ideale moment om het leesplezier bij lagere schoolkinderen aan te wakkeren. Tijdens de klasuitlening ontdekken de leerlingen boeken over kunst en spelen ze het Jeugdboekenmaandspel met Bibster.

Daarnaast nodigen we de leerlingen van alle Breese basisscholen uit om kennis te maken met een auteur, dichter of illustrator. Zo komt Guy Daniëls op bezoek voor de 5-jarige kleuters. Hij neemt zijn jonge publiek mee in zijn verteltent voor een gezellig en interactief vertelmoment. De Verteltantes brengen een boeiend meespeeltheater met verhalen, versjes en liedjes voor de leerlingen van het 1e en 2e leerjaar.

De leerlingen van het 3e en 4e leerjaar filosoferen samen met Wally de Doncker over zijn boeken. Maar muziek is nooit ver weg, Wally daagt de leerlingen uit om samen te zingen en zorgt zo voor een heel unieke sfeer. Jef Aerts laat de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar meekijken in zijn schrijvershoofd en met wat geluk brengt ook hij een muziekinstrument mee.