infomoment wegenwerken N73 Grote Baan

De gemeenten Oudsbergen en Bocholt en de stad Peer leggen vanaf augustus 2022 vrijliggende fietspaden aan langs de Baan naar Bree – Grote Baan (N73), tussen de rotondes aan de industriezones Laarderheide en Peerderbaan. Zo vervolledigen ze de ontbrekende schakel in de fietspaden tussen Peer en Bree. Ondergronds legt Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel aan. 

Het project is een samenwerking tussen de drie lokale besturen, Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) als wegbeheerder en subsidiërende overheid. Op www.oudsbergen.be/N73 vind je alle verdere info over dit project en kan je ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief als je graag op de hoogte blijft van updates over dit project.

Start werkzaamheden

Op donderdag 1 september 2022 is aannemer Willemen Infra gestart met de aanleg van vrijliggende fietspaden en gescheiden riolering op de N73 Grote Baan. In september wordt er voornamelijk in de berm gewerkt en kan het verkeer de mobiele werken in beide richtingen passeren via tijdelijke verkeerslichten.

Eénrichtingsverkeer en omleiding

Vanaf 3 oktober wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd op de Grote Baan en loopt de fietsomleiding door je straat. Voor de veiligheid van de fietsers wordt er voor auto’s éénrichtingsverkeer van Peer naar Bree ingevoerd op de hele fietsomleiding, behalve in de Brogelerweg en de Schoolstraat. 

plan oudsbergen

Infomoment 14 september

Je bent van harte uitgenodigd op de infovergadering op woensdag 14 september 2022 om 20.00 uur in Buurthuis Ellikom. Dan licht het projectteam de concrete planning en minderhindermaatregelen toe. Inschrijven is niet nodig.

Op www.oudsbergen.be/N73 vind je alle info over dit project en kan je ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 0465 09 40 84. Hij is het aanspreekpunt voor de omgeving en informeert omwonenden over de voortgang en fasering.