Infomoment Hoppin Reisplanner

Op 6 januari werd de dienstregeling van het openbaar vervoer gewijzigd in heel Vlaanderen. Als je regelmatig de bus neemt, heb je dit vast gemerkt. Er rijden heel wat meer bussen op hoofdroutes, om het halfuur! Deze bussen brengen je ook sneller op je bestemming.

Stopt de bus niet meer in de buurt van jouw woning of bestemming? Dan kan je beroep doen op de flexbus. De flexbussen van De Lijn vervangen de oude, gekende belbus. De flexbus biedt dus een oplossing wanneer je jouw traject niet kan afleggen met het vast openbaar vervoer.

Via de Hoppin reisplanner kom je te weten wat voor jou de beste oplossing is en kan je ook een flexbus aanvragen. Je kan de Hoppin reisplanner raadplegen via de Hoppinapp, -website of via de Hoppincentrale (0800 12 2 12). Dit kan je doen vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand van je verplaatsing.

Is het voor jou niet duidelijk wat Hoppin nu precies is en hoe je die flexbus nu eigenlijk precies moet reserveren? De bibliotheek en de dienst mobiliteit organiseren een gratis infomoment op 11 juni 2024 van 19.30 u tot 21.00 u in de bibliotheek. We maken je wegwijs in Hoppin en zorgen ervoor dat je vlot je verplaatsing kan organiseren.