Huldiging sportkampioenen 2023-2024

Vandaag werden alle sportkampioenen in Cultuurhuis De Zeepziederij gehuldigd door het schepencollege en de Breese sportraad voor hun bijzondere sportprestaties van de afgelopen seizoenen!

In totaal werden er 62 individuele sporters en 16 ploegen gehuldigd voor hun sterke sportprestaties. Traditioneel worden aan het eind van de avond de sportpersoonlijkheden van het jaar bekend gemaakt. 

Sportbelofte van het jaar: Victor Martens (13 jaar) - Tumbling

Victor Martens is een opvallend talent uit Bree en behaalde de titel van Beloftevolle Jongere 2023-2024. Op 13-jarige leeftijd heeft hij zijn uitzonderlijk talent in de sport tumbling bewezen door provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen te worden in het B-niveau. Zijn prestaties en toewijding maken hem een veelbelovende jongere met een stralende toekomst. 

Sportploeg van het jaar: Junioren (U19) – Synchro Bree

Julie Cooninx, Lara Drijkoningen, Anouk Bosmans, Fee Gommers, Alissa Haels, Lot Swennen, Celeste Wouters, To Winters (trainers: Anke & Evi)

Synchro Bree, U19, is uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Deze getalenteerde ploeg, bestaande uit 8 dames, heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd, waaronder de titels van Vlaams en Belgisch kampioen in de categorie acrobatic. Hun toewijding, teamwork en doorzettingsvermogen hebben geleid tot deze uitzonderlijke prestaties en een selectie voor de Belgische jeugddelegatie.

Sportman van het jaar: Juul Derickx (16 jaar) - Atletiek

Als getalenteerd atleet heeft Juul meerdere provinciale, Vlaamse en Belgische titels op zijn naam staan. Dit jaar schitterde hij in het bijzonder door provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen te worden op de 300 meter horde. Zijn toewijding en prestaties maken hem een inspiratiebron voor vele jonge atleten.

Sportvrouw van het jaar: Lotte Pareyn (16 jaar) - Beachvolleybal

Lotte Pareyn is een opmerkelijke sportvrouw van het jaar. Als toegewijde beachvolleyballer en student aan de Topsportschool Beachvolleybal in Leuven heeft ze opvallende prestaties geleverd. Lotte veroverde brons op het Belgisch kampioenschap U16 en goud in de U18-categorie. Haar 9e plaats op het Europees kampioenschap U19 getuigt van haar uitzonderlijke talent en doorzettingsvermogen. Lotte is een inspiratie voor jonge atleten, zowel in Bree als daarbuiten.

Het stadsbestuur en de sportraad van Bree feliciteren alle kampioenen voor hun sportieve prestaties!