Hou jezelf koel op warme dagen

Het weer is onvoorspelbaar, maar probeer je toch goed voor te bereiden op warme dagen. Weet je dat het warm gaat worden? Zorg dan dat je altijd water bij je hebt wanneer je de deur uitgaat. Voorzie ook voor je huisdieren extra drinkbakken en ververs het water minstens 2 keer per dag.

Hou het hoofd koel

Naast voldoende drinken is het tijdens warme dagen belangrijk dat je zorgt dat je het niet te warm krijgt. Bewaar je inspanningen voor de koelere momenten van de dag (de ochtend en de avond). Blijf zo veel mogelijk in de schaduw. Ga naar het bos en het park om te wandelen. Verplaats je naar een koele plaats zoals een bibliotheek of dienstencentrum.

Kledij

Door aangepast kleding te dragen kan je jezelf ook al koel houden: draag lichte, loszittende en lichtgekleurde kledij, en denk wanneer je naar buiten gaat aan een hoofddeksel en een zonnebril.

Smeerweer

Smeer je huis regelmatig in met zonnecrème, liefst met een hoge factor. Vermijd langdurige blootstelling aan de zon, zeker tijdens het middaguur wanneer de zon het sterkst is. Zoek regelmatig de schaduw op onder een boom of een parasol 

Speciale aandacht voor ouderen en kinderen

Zorg voor verfrissing zoals een waterspuit, een koele doek, een douche, een voetbad of waterspeelgoed. Zorg er ook voor dat het lichaam voldoende kan rusten.