Honden aan de leiband, behalve in de losloopzone!

In Bree kan je al geruime tijd je hond vrij laten loslopen op de hondenweide aan de Kluisstraat op de Vostert (naast kerkhof De Kluis). Binnenkort komen daar twee hondenlosloopzones bij!

Nieuwe losloopzones

Volgend jaar kan je hond ook vrij rondlopen in het bos van Opitter (bereikbaar via de Zandbergstraat) en in de boomgaard naast het zwembad (in de Sportlaan). De werken starten deze winter. In het bos van Opitter wordt eerst een ruime bosrand vrijgemaakt om de omheining te kunnen plaatsen. Daarna verwelkomen we graag enthousiaste viervoeters die zich even willen uitleven!

Wanneer gebruik je een leiband?

Buitenshuis hou je je honden altijd aan de leiband. Een onverwachte beweging, zoals een (wild) dier, een kind, een jogger of fietser die plots opduikt, kan elke hond anders doen reageren dan verwacht. Bovendien vinden sommige mensen het niet fijn wanneer een hond hen zomaar benadert. Een loslopende hond staat niet onder controle en kan een gevaar worden voor zichzelf of voor anderen. Hou je hond dus aan de lijn, dat is veilig én sociaal voor anderen.

Hondenpoep

Tijdens het wandelen hou je je hond dus aan de leiband, maar wist je dat je ook verplicht bent om altijd hondenpoepzakjes bij te hebben? Handhavers mogen hier op controleren. Heb je er geen bij, maak je kans op een boete. Bovendien is het voor iedereen fijner wandelen in een propere omgeving! Ruim hondenpoep onmiddellijk op, zo zorgen we samen voor een aangename en nette buurt!