Hoe geraak je aan een Covid Safe Ticket (CTS) zonder pc of smartphone?

Het Covid Safe Ticket (CST) wordt uitgebreid in Vlaanderen. Zo wordt het ook in Vlaanderen in de horeca en in fitnesszaken verplicht vanaf 1 november. Maar hoe verkrijg je nu zo'n Ticket?  

  1. Je kan een digitale versie downloaden via MyHealthviewer, mijnburgerprofiel, of de CovidSafe app.
     
  2. Lukt je dit niet? Dan kan je een papieren versie telefonisch opvragen via 078 78 78 50 (hou je rijksregisternummer klaar voor je belt). Deze wordt dan per post naar je toegestuurd.
     
  3. Vraag een kennis om met je identiteitskaart in te loggen op www.mijngezondheid.belgie.be, waar een pdf van je CTS kan worden gedownload en voor je afgedrukt.

Inwoners kunnen voor hun CST ook terecht in het Sociaal Huis tijdens de openingsuren. Daarnaast kunnen 65-plussers op vrijdagvoormiddag ook even binnenspringen in het Seniorenloket (stadhuis). Een afspraak maken is niet nodig.

Om dit bij deze doelgroep kenbaar te maken, wordt hun een brief bezorgd. Denk eraan om zeker je ID-kaart en pincode mee te nemen, en indien je de app wil instaleren, ook je smartphone en wachtwoord.

Iedereen kan hieraan meewerken door eens bij familie, vrienden, buren... te checken of hen dit lukt en desnoods even te helpen!