Herontdek de bib!

Ken je de bib nog niet? Ben je haar uit het oog verloren? Hoog tijd om nog eens langs te komen en het aanbod te ontdekken. Want de bib is er voor iedereen, ook voor mensen die niet graag lezen.

 

Bib beleven

De bib is de plek om van alles te beleven: van leuke verhalen tot info over actuele thema’s.

Ontdek de maandelijkse tentoonstellingen voor jong en oud. Meer weten over SDG’s, Uit de hand van Jacques en Lise, Wat is phishing? Je leert het hier! Of kom naar één van de lezingen: Apate spreekt door Simone Milsdochter, Life Your Life van Bazas, Kinderen van Kapitein Zeppos…

Voor kinderen zijn er wekelijks activiteiten: DigiKids, Mad Science, CoderDojo, Voorlezen XL. Op woensdag en zaterdag is er het voorleesmoment voor  jonge kinderen. Ben je een veellezer, kom dan naar één van onze leesclubs: de Leesjury, Leeskring en Bree Leest Bestsellers met Kaat Vrancken.
 

Digipunt

Elke donderdag van 15.30 u tot 18.00 u staan de digihelpers voor je klaar om je te helpen met je vragen over de digitale wereld: apps installeren, online formulieren invullen, een account of online afspraak maken en nog veel meer. In een DigiLes leer je werken met je smartphone, Mijn Burgerprofiel, of energiebeheer met je smartphone.
 

Uitleen

Natuurlijk kan je nog steeds materialen uitlenen: boeken, tijdschriften, strips en dvd’s. De bib heeft ook een digitaal aanbod en je kan als lid e-boeken uitlenen. Wil je hier meer over weten, kom dan naar de DigiLes op donderdag 21 september. Er zijn ook gratis online cursussen voor volwassenen en Fundels voor de kinderen. Wil je graag de krant lezen? Dat kan zowel op papier als digitaal.  

 

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Jouw enthousiasme kunnen we zeker gebruiken! Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in de bib? Maak een afspraak met Annemie Arras via annemie.arras@bree.be.