herfstvaccinatie - blijf je beschermen tegen COVID-19

De Vlaamse vaccinatiecentra maken zich klaar om de brede bevolking een herfstvaccinatie aan te bieden. Vanaf september zullen alle Breese volwassenen een uitnodiging tot vaccinatie voor COVID-19 ontvangen. Vaccinatiecentrum Limburghal start met de herfstprik op maandag 12 september.

De COVID-vaccins bieden een goede bescherming tegen een ernstig verloop van COVID-19 en vermindert de kans op ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden. De bescherming neemt echter af na verloop van tijd. De voorbije jaren heeft ons geleerd dat COVID-19 in de herfst- en wintermaanden sterk kan opflakkeren.

De herfstvaccinatie wordt aanbevolen voor inwoners boven de 65 jaar, personen met een verzwakte immuniteit of risicofactoren en zorgprofessionals. Ook huisgenoten van kwetsbare personen en zwangere vrouwen worden aangeraden een herfstvaccinatie te ontvangen. De overige bevolking (18+) krijgt ook een vaccin aangeboden om hun persoonlijke bescherming opnieuw te versterken.

voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een herfstvaccinatie is een wachttijd van ten minste 3 maanden na je laatste COVID-19 vaccin aanbevolen. Elke volwassen inwoner (18+) van Eerstelijnszone Kemp en Duin (As, Bree, Genk, Oudsbergen of Zutendaal) ontvangt vanaf eind augustus een uitnodiging. Via deze uitnodiging is het mogelijk een afspraak vast te leggen, online of telefonisch, in het vaccinatiecentrum Limburghal in Genk vanaf begin september.

vaccinatiecentrum in onze zone

Vaccinatiecentrum expodroom sloot op 4 juni haar deuren. Voor de heropstart van de vaccinatiecampagne werd besloten het vaccinatiecentrum niet te heropenen en te kiezen voor een gecentraliseerde aanpak. Inwoners van Bree of Oudsbergen kunnen vanaf begin september, net zoals inwoners van As, Genk of Zutendaal, terecht in vaccinatiecentrum Limburghal te Genk.

Het callcenter van de Limburghal is bereikbaar op 0800 930 23, iedere werkdag tussen 9.00 u en 12.00 u.