Geef inbrekers geen kans!

De donkere maanden komen er weer aan. Een periode die traditiegetrouw gepaard gaat met een stijging in het aantal inbraken. Dit is het moment om je veiligheidsantennes wat scherper te stellen.

Is jouw huis wel voldoende inbraakveilig?

  • Geef je huis een bewoonde indruk: installeer een timer op je lampen en laat je brievenbus leeghalen als je op vakantie bent.
  • Sluit ramen en deuren af, ook al ben je maar even weg.
  • Zorg er voor dat je woning zichtbaar is vanop straat. Verwijder eventueel planten of bomen die het zicht belemmeren. Dit bevordert de sociale controle.
  • Laat geen gereedschappen of ladders rondslingeren. Sluit ook je tuinhuis af.
  • Hou een oogje in het zeil voor je buren en signaleer verdachte situaties bij de politie via 101. Wanneer je lid bent van een buurtpreventienetwerk zet je je melding bij 101 vervolgens in de whatsappgroep. Zo is de hele buurt op de hoogte. Ben je nog geen lid van een buurtpreventienetwerk? Schrijf je in via genk.be/buurtpreventienetwerkenCARMA.

Een zwakke plek aan je woning kan het voor een inbreker heel makkelijk maken om toe te slaan. Laat je woning nakijken door een diefstalpreventieadviseur van het Veiligheidshuis. Tijdens dit gratisbeveiligingsadvies doet de adviseur een rondgang van je woning. Hierbij worden de sterke en zwakke punten besproken. Je krijgt ook vrijblijvende tips om je woning beter te beveiligen tegen inbraak.