extra testlocaties voorzien in Genk en Hasselt

Door de huidige piek in besmettingscijfers en het groot aantal testen dat moet worden afgenomen lopen de wachttijden om een test te kunnen krijgen op veel plaatsen op, vooral voor het testen van hoogrisicocontacten.

Om lokaal de druk van de testcentra te verminderen, zoals in ons triagecentrum op 't Stift, worden in de regio Limburg tijdelijk 2 extra afnameplaatsen voorzien: in Hasselt en Genk.

testbussen

Vanaf dinsdag 30 november 2021 zal er een testbus met een dagelijkse extra capaciteit van 250 testen beschikbaar zijn op de parking van:

  • Thor Central, André Dumontlaan 67, 3600 Genk
    • openingsuren: maandag t.e.m. zaterdag: 8.00 u - 12.00 u en 13.00 u - 18.00 u
  • Park H, Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (Parking via GPS Trichterheideweg)
    • openingsuren maandag t.e.m. zaterdag: 8.30 u -12.30u en 13.30 u - 18.30 u

Heb je een testcode? 

De testbussen zijn een tijdelijke oplossing in afwachting van een mogelijke vaste locatie of verdere uitbreiding van het bestaande testcentrum.

Heb je nog geen testcode?

Wanneer je symptomen hebt, kan je een code aanvragen door de Self Assessment Tool in te vullen. Wanneer je in hoogrisicocontact met iemand kwam, krijg je een testcode via contactopsporing.

Via je huisarts kan je ook nog steeds een code aanvragen, maar zij zijn momenteel overbevraagd. Als je zelf digitaal vaardig genoeg bent om een testcode aan te vragen, heeft dit de voorkeur. 

Wanneer moet je je laten testen?

Je laat je testen: