evenementen april en mei - wachten op concrete richtlijnen

Beste verenigingen,

De update van de nationale veiligheidsraad van afgelopen vrijdag 5/3 gaf ons deze vooruitzichten op vlak van evenementen:

  • Maart: niet mogelijk
  • April: mogelijk onder voorbehoud - maar nog geen concrete info over hoe en wat
  • Mei: mogelijk onder voorbehoud - maar nog geen concrete info over hoe en wat

Dit doet ons hoopvol uitkijken naar de komende maanden. Maar -een grote maar- op dit moment zijn er echter nog geen vertalingen beschikbaar naar concrete richtlijnen of voorwaarden in een ministerieel besluit. Het blijft dus nog steeds even wachten.

Geen goedkeuringen

Daarom besloten we om ons uitgangspunt voor evenementaanvragen nog even aan te houden: er worden op dit moment geen concrete goedkeuringen verleend voor de periode april en mei.

Zodra er duidelijkheid is, kunnen we jullie aanvragen behandelen en concrete adviezen geven. We verwachten deze informatie in de loop van de komende weken.

We vragen daarom nogmaals jullie voorbereiding zoveel mogelijk op hold te zetten. Het is bijzonder jammer van de tijd, moeite, financiering, …. als de voorbereiding nadien toch voor niets was.

Dit geldt zeker voor ook de externe communicatie dat er evenementen zouden kunnen doorgaan. De ervaring leert ondertussen dat het beter is om het goede nieuws pas aan jullie publiek te laten weten als het definitief bevestigd is, binnen het juiste kader.

Nogmaals bedankt voor jullie begrip! Voornamelijk voor het tempo van de federale updates dat wij dienen te volgen voor het verlenen van goedkeuringen!

Indien jullie in tussentijd nog vragen hebben: noodplanning@bree.be.

 

maatregelen