Evenement organiseren: Waar moet ik op letten?

situatie najaar 2021

Voorlopig gelden er nog steeds federale coronamaatregelen voor evenementen. Als organisator ben je verantwoordelijk voor de juiste voorbereiding en toepassing van deze maatregelen. Hou er rekening mee dat maatregelen kunnen veranderen -versoepelen maar ook verstrengen- tussen het moment van je evenementaanvraag en de datum van het evenement.

corona-aanpak van jouw evenement

Om organisatoren te helpen bij de voorbereiding, werd er een vast luikje “corona-maatregelen” aan onze evenementaanvraagformulier toegevoegd. Dit lijstje helpt je om de belangrijkste maatregelen te overlopen. We vragen ook om nog steeds een corona-verantwoordelijke aan te duiden. Deze coronaverantwoordelijke zorgt voor de controle, toepassing en handhaving van deze maatregelen op de dag zelf en is het aanspreekpunt voor de politie en stadsdiensten bij vragen of een controle ter plaatse.

huidige coronamaatregelen

Welke maatregelen gelden er dan op welk moment? We verwijzen je graag naar de kanalen van de federale overheid voor de laatste versie van maatregelen m.b.t. evenementen:

evenementaanvraag

Wil je een evenement aanvragen in Bree? Dan kan je het volledige aanvraagformulier hier terugvinden:

Heb je nog vragen?

Contacteer dan onze collega's van het evenementenloket! Zij helpen je graag verder met je aanvraag.