Eerste plannen goed onthaald

Wij bereiden een nieuw sportcomplex met zwembad en woontoren aan de Rode Kruislaan voor. Tijdens de info avond eind maart verwelkomde het projectteam een heel aantal buurtbewoners en andere geïnteresseerden. De meesten waren vooral nieuwsgierig naar het nieuwe sportcomplex en van welke moderne voorzieningen hier binnenkort te genieten valt. Zo komen er 2 grote sporthalen, een ingerichte gymnastiekhal (gedaan met op-en afbreken van die zware toestellen), een danszaal en dojo. Ook het zwembad en de gebruikte technieken vormen een enorme upgrade tov onze huidige Sprink. Ploeterbad, instructiebad en sportbad krijgen deze keer ook een vaste tribune, net zoals de atletiekpiste trouwens. Zwem- en atletiekwedstrijden inrichten wordt in de toekomst alvast een stukje gemakkelijker.

De bezoekers lieten zich eveneens meenemen in het overall groene verhaal van geothermie en klimaatbestendigheid van onze nieuwbouw. Naast mooi en strak wordt de gehele campus door de toevoeging van dit complex ook ineens uitermate ecologisch. Je kon je licht opsteken over groene daken, energiedelen, luchtbehandeling,... kortom energiebeheer zoals het hoort anno 2023, daar kunnen we alleen maar blij om zijn! 

Het feit dat wonen -in de nieuwe woontoren van 6 lagen van 6 wooneenheden- gecombineerd wordt met een sportcomplex is vrij uniek in Vlaanderen. Op de plannen kon je zien hoe dat geheel in elkaar past. De samenwerking tussen ons Dak, de scholengemeenschap en de stad levert op vele vlakken winst op voor alle partijen. Ook de plannen voor de omgevingsaanleg en het nieuwe centrale wandel-en fietspark konden op veel bijval rekenen. Dankzij het open campus-model is dit alles 24/7 publiek toegankelijk en kan de buurt binnenkort genieten van een extra stuk groen mét water.

park

Aan het standje over de mobiliteit op de campus was de voornaamste bezorgdheid of er wel genoeg parkeerplaatsen en kiss&rideplek zou zijn tijdens de spitsuren voor en na school. Eens de campus af is, zitten we in een ideale situatie. De uitdaging ligt er vooral in de parkeernood in de overgansperiode tijdens de werkzaamheden goed op te vangen. De concrete werfinrichting ligt op dit moment nog niet vast. Voor een gepast antwoord buigt de verkeerscommissie zich ruim op voorhand over dit vraagstuk en zorgt ze ervoor dat de beste optie voor omleiding en parkeren in goede -tijdelijke- banen zal geleid worden. 

Kijken jullie graag mee naar de sfeerbeelden hierbeneden? Hou er wel rekening mee dat het om voorlopige ontwerpen gaat die nog kunnen wijzigen naarmate het project vordert.