Dringende nood aan financiële steun in gevecht tegen alzheimer

Alzheimer Liga Vlaanderen start vandaag een campagne om geld in te zamelen. Geld dat ontzettend hard nodig is om mensen met dementie en hun mantelzorgers dagelijks de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Met de afschaffing van duolegaten is meer dan 60% van de inkomsten van de organisatie weggevallen. Het geld dat momenteel binnenkomt via schenkingen en giften alleen is onvoldoende voor de Liga om het sterk gewaardeerde werk te kunnen blijven leveren in de toekomst.

Dementie, een groeiend probleem  

In ons land leven bijna 200.000 personen met dementie en dat getal groeit elk jaar. In 2030 zullen maar liefst 280.000 mensen ermee kampen. Dat is een stijging van 40 procent op tien jaar tijd. Gemiddeld krijgt een op vijf ooit te maken met dementie en bij vrouwen zelfs een op drie. Bij hen is de kans dat ze eraan sterven ook veel groter dan aan pakweg borstkanker. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de hulp blijft groeien.

Veel mensen associëren de ziekte van Alzheimer met geheugenproblemen en verwarring. Maar andere levensveranderende gevolgen maken ook deel uit van het ziektebeeld: een voorgoed veranderde persoonlijkheid, verlies van spraakvermogen en complete afhankelijkheid van een mantelzorger. Ook die laatste, meestal de partner of kind, krijgt hierdoor een veel drukker leven en kan de steun van de Liga goed gebruiken.

Wil je steunen?

Wie de activiteiten van Alzheimer Liga Vlaanderen wil ondersteunen met een kleinere of grotere donatie kan dit doen via www.steunhetgevecht.be of door ‘VECHT’ te sms’en naar het nummer 4666. Bij elke sms wordt automatisch 1 EUR geschonken aan de organisatie.