Digitale inclusie op de agenda

Digitalisering gaat razendsnel. Steeds meer diensten zijn online, of je nu je de info van de school  wil volgen of een aanvraag moet indienen. Handig, maar niet voor iedereen. Digitale inclusie of E-inclusie staat hoog op onze agenda. 

Je kan al heel wat digitale hulp vinden in onze stad:

 

Digipunt in de bib

Elke donderdagnamiddag tussen 15.30 u en 18.00 u ben je welkom met een digitale vraag op het Digipunt.

Hoe installeer je een app op je smartphone? Hoe vul je een online formulier in? Waar vind je jouw digitale medische voorschriften? Hoe installeer je itsme? De medewerkers staan klaar om jou te helpen!

Iedereen is hier welkom, een afspraak maken is niet nodig. Bij eenvoudige vragen krijg je dadelijk een pasklaar antwoord. Is je vraag complexer, dan is een vervolgafspraak misschien nodig.

Cursussen

Naast dit inloopmoment organiseert de bib ook cursussen rond het digitale. Alle info hierover vind je maandelijks in de Klets, op de website van de bib of vraag ernaar aan de infobalie van de bib.

Zelf geen internet?

Met WIFI4EU kan je gratis op het internet op de volgende plekken: de tuin van het stadhuis, Vrijthof, Boneput, sporthal (binnen en buiten), zwembad (binnen). In 2023 volgen nog meer plaatsen. Je herkent de plaatsen aan het WIFI4EU-bordje. 

Wanneer je op deze locaties naar wifinetwerken zoekt, zal je het netwerk "WIFI4EU" zien staan. Als je daarmee verbindt, word je naar een portal gestuurd waar je de voorwaarden en privacy moet accepteren en daarna op verbinden klikken. Daarna kan je gebruikmaken van het wifinetwerk.

Zelf geen computer of tablet?

Ook in de bib is er gratis WiFi en kan je gratis gebruik maken van computers. Tijdens je bezoek aan de bib, kan je ook een tablet ontlenen die je ter plaatse kan gebruiken. Vraag aan de balie naar meer info over dit aanbod.

Financiële tussenkomst

Voor ouders die moeite hebben met het betalen van de bijdrage van de laptop op de schoolfactuur, voorziet Stad Bree een financiële tussenkomst voor de inwoners van Bree.  Je kan hiervoor het Sociaal Huis contacteren via 089 84 85 50 of ocmw@bree.be.